India: Wildlife of the West

“De serie ‘Hidden India’ was in september op televisie. Veel te weinig mensen kennen de ongerepte natuur van India en haar dierenleven. Ga op zoek naar leeuwen, wolven, luipaarden en gestreepte hyena’s in het westen van India.” 

  • Ga op zoek naar de bijzondere roofdieren in de uitgestrekte natuur van West-India
  • Verblijf in bijzondere, kleinschalige, luxe lodges of heritage hotels
  • Reis onder begeleiding van een natuurgids en expert op het gebied van roofdieren
  • Kom op het spoor van de Aziatische leeuw, luipaard, de gestreepte hyena en de Indische wolf
  • Bezoek de Tharwoestijn van Gujarat en Rajastan, het woestijnachtige leefgebied van de Indische gazelle en het wilde paard
  • 14 dagen, groepsreis of privé, vertrek 10 november 2017, vanaf € 4995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Op deze 14-daagse natuurreis trekt u van Mumbai naar het kleurrijke Jodhpur terwijl u kennis maakt met de mooiste parken en het dierenleven van Gujarat en Rajastan. Ook bekend om zijn kleurrijke, nomadische stammen en kamelenmarkten. Onderweg verblijft u in bijzondere, kleinschalige luxe lodges of heritage hotels.Indische gazelle of Black Bock
Vanaf Mumbai vliegt u naar Diu. Onder begeleiding van uw ervaren natuurgids en bioloog gaat u op zoek naar de leeuwen van Gir National Park. Hier heeft u ook een grote kans de luipaard en de lippenbeer te zien. Vervolgens trekt u door Velavadar National Park waar gezonde populaties Indische gazellen zorg dragen voor het voortbestaan van de Indische wolf. De moerasgebieden van Gujarat staan ook bekend om hun vele soorten vogels, zowel endemische als migrerende soorten komen hier voor. U vervolgt uw reis door Gujarat naar de mystieke Tharwoestijn op de grens met Rajastan, niet voor niets ook de Grote Indiase Woestijn genoemd. In het zuidwesten van de woestijn ligt de Rann van Kutch, een uniek landschap dat wordt gevormd door zoutvlaktes en seizoensgebonden moerasgebieden. Het is het laatste toevluchtsoord van de zwaar bedreigde Indische wilde paarden oftewel Khurs, maar ook gestreepte hyena’s en wolven worden hier regelmatig gezien.

In Rajastan gaat u in de omgevinggestreepte hyena van de Bera Sanctuary op ‘night drive’ op zoek naar de nachtactieve roofdieren. Een uitgelezen kans om deze ook daadwerkelijk te spotten…. U bezoekt de beroemde jufferkraanvogels van Khichan; ieder jaar verzamelen zich hier tot wel 20.000 van deze elegante, kleine kraanvogels om de koude winters van Tibet en Mongolië te ontvluchten, een spectaculair gezicht. Vervolgens reist u verder naar Jodhpur, de blauwe stad, uw laatste stop op deze reis, voordat u weer terugvliegt naar Mumbai.

Castle BeraBijzonder overnachten op uw natuurreis
Het oude kasteel van Bera is omgebouwd tot een zeer kleinschalig heritage hotel met slechts 5 kamers, die volgens de oude traditie zijn ingericht, echter tevens voorzien zijn van moderne faciliteiten. De persoonlijke sfeer van Castle Bera maakt dat iedereen zich welkom voelt. Zij hebben het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor. Lees hier de ervaringen van andere reizigers.

Reisdatum:
10 november tot en met 24 november 2017
Aanbevolen reisperiode privéreis november t/m maart

Reissom groepsreis:(min.6 -max. 8 reizigers)
€ 4995,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. Inclusief alle activiteiten, interne vluchten, maaltijden en begeleiding van een Engelstalige gids en roofdierenexpert. Eenpersoonskamertoeslag €1300,-.

Reist u liever niet in een groep of komt het tijdstip u niet uit, dan organiseren wij dit graag als maatwerkreis voor u aan een vergelijkbare prijs. Ook de vluchten of een extensie naar de tijger in India verzorgen wij graag. Kijkt u bijvoorbeeld bij Tigers of Tadoba.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).