Italië: Op het Spoor van de Wolf

“Ik heb ongelofelijk genoten van deze reis. Het huilen van de wolven is een van de mooiste geluiden die in de natuur te horen is.” Jacques Kuipers

  • Bezoek Abruzzo National Park en betreed het gebied van de Italiaanse wolf
  • Wandel door het winterlandschap van de Apennijnen en kijk uit naar wolven, gemzen, herten en roofvogels
  • Ideale weekendtrip (3 dagen) op 2 uur rijden van Rome
  • De omstandigheden om de wolf te zien zijn ideaal vanwege de sneeuw en u reist in de paartijd
  • Maak kennis met het wolvenproject van Rewilding Europe
  • Privéreis 3 dagen, periode november t/m april, vanaf € 395,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Op slechts 2 uur rijden van Rome ligt Abruzzo National Park, een van de oudste nationale parken van Europa. Het is in eerste instantie opgericht in 1923 om de bruine beer en de Apennijnen gems te beschermen. Maar ook de wolf spreekt hier al eeuwen tot de verbeelding. De wolf is een prachtig roofdier, intelligent, flexibel, in staat om over grote afstanden te reizen en te overleven onder zware omstandigheden. In de jaren 60 heeft een kleine populatie hier overleefd en zich verder uitgebreid. Het aantal wolven wordt nu geschat op 100 exemplaren en zij leven in kleine roedels van 2-8 individuen.wolven Abruzzo in de winter

De Abruzzo kenmerkt zich door unieke landschappen en ongeëvenaarde eenzaamheid. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. U wordt opgehaald in Rome en verblijft drie dagen in het veld en trekt er overdag en in de schemering op uit. U overnacht in een eenvoudig lokaal hotel in het hart van Abruzzo en zal alles te weten komen over de rol van de wolf als roofdier met een enorm aanpassingsvermogen en de historische en omstreden relatie met de mens.

Reisperiode:
November t/m maart
Internationale groepsreis van 17 t/m 19 nov. 2017, 9 t/m 11 febr. en 9 t/m 11 maart 2018

Reissom 3- daagse privéreis (min. 2 personen):
Vanaf € 395,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer en exclusief vlucht Rome. Inclusief transfer vanaf Rome, alle maaltijden, drankjes, activiteiten en bijdrage aan de het wolvenproject. De vlucht naar Rome en eventuele extra overnachtingen kunnen wij graag voor u boeken.
Reist u alleen, dan kunt u zich graag aansluiten bij de internationale groep van ca. 8 personen. Wilt u de bruine beren van Abruzzo zien dan moet u in de zomermaanden reizen i.v.m. de winterslaap.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).