Kenia: Droomsafari in de Masai Mara

“Alle complimenten aan All for Nature Travel. Het verblijf in Naboisho was werkelijk eerste klas. Op alle fronten een 10: service, accommodatie, maaltijden, gids, natuur en duurzaamheid.” Willem Lageweg

  • 6-daagse droomsafari naar de Masai Mara, het bekendste natuurpark van Kenia
  • U verblijft in originele ‘tented camps’, ver weg van de druk bezochte gebieden
  • De Maasai zijn eigenaar van de concessies waar u verblijft en zo draagt uw verblijf bij aan het behoud van hun gebied
  • Krijg inzicht in het Mara Lion Project en ontmoet de onderzoekers die alles in het werk stellen om de leeuw hier te beschermen
  • Ook wandelsafari’s en unieke ‘night drives’ staan op het programma
  • Tip: Reis tijdens de migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s (juli – oktober)
  • 6 dagen, het hele jaar door, privéreis vanaf €2195,- p.p., groepsreis 12 sept.

Uw natuurreis in het kort:
Voor wildlife liefhebbers is Kenia nog steeds het mooiste safariland van Afrika. Hier waant u zich in de natuurdocumentaires van BBC’s Planet Earth of Discovery Channel. Sinds de jaren ’70 is de jacht in welke vorm dan ook verboden in Kenia en de dieren zijn dan ook van zeer dichtbij te benaderen. De Masai Mara wordt geroemd om haar hoge concentratie van leeuwen, cheeta’s en luipaarden én de jaarlijkse migratie. Lees hier het live verslag vanuit de Mara tijdens de migratie van de wildebeesten.

Deze reis is speciaal ontworpen voor natuurfotografen en rustzoekende reizigers, die National Geographic-achtige beelden op camera willen vastleggen en de grote menigte willen ontlopen. Uw reisdoel is het Masai Mara National Park en de hoog in aanzien staande Mara Naboisho Conservancy. Een schoolvoorbeeld voor succesvolle samenwerking tussen toerisme, natuurbescherming en lokale gemeenschappen. Mara Naboisho is eigendom van de lokale Maasai en de kampen waar u verblijft zijn leidend in ecotoerisme. Via uw verblijf krijgen de gemeenschappen inkomsten uit het behoud van de natuur.

U verblijft zes dagen in een comfortabel ingerichte safaritent, op twee verschillende locaties die dicht bij elkaar in de buurt liggen en ieder een unieke ervaring bieden. De kampen hebben geen omheining en de dieren lopen er ongehinderd doorheen. Dit is Afrika Leeuw bij Eagle View, Mara Naboishoop haar best! Zet uw telefoon uit en bereid u voor op 6 dagen niet te evenaren ‘game viewing’ met een perfecte verzorging. U gaat op spectaculaire ‘night drives’ en wandelsafari’s en u maakt kennis met natuurbescherming bij het Mara Lion Project.

Op dit moment wordt het aantal leeuwen in Kenia geschat op slechts 2000 individuen. De koning der dieren wordt zwaar bedreigd en ieder jaar neemt hun aantal met 100 af. Genoeg reden dan ook om onderzoek te doen naar de afname in de leeuwenpopulatie en om te kijken hoe het leeuwengebied kan worden uitgebreid in samenspraak met hun originele bewoners, de Maasai. Dit is de belangrijkste taak van het Mara Lion Project.

Via All for Nature Travel heeft u de mogelijkheid om de onderzoekers bij Naboisho te ontmoeten en inzicht te krijgen in de moeilijke taak waar zij voor staan. Inkomsten uit duurzaam toerisme vormen hierbij een belangrijke schakel!

Eagle View, Mara NaboishoBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft in de kampen van Basecamp, waarvan 2 nachten in een van de acht ruim opgezette safaritenten van Eagle View met een spectaculair uitzicht over de savanne. Basecamp is opgericht om de Maasai te helpen hun land te beschermen en cultuur te behouden en hiervoor hebben zij al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Voor ervaringen van andere reizigers verwijzen wij naar hun certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisperiode:
Deze reis is het hele jaar door in te plannen. Het voordeligere groene seizoen is van 1 april t/m 30 juni en de beroemde migratie is normaal gesproken vanaf 1 juli t/m 15 oktober. Lees hier het live verslag vanuit de Mara tijdens de migratie van de wildebeesten.

Reissom privésafari (vanaf 2 personen):
€ 2595,- per persoon, op basis van twee samenreizende personen en exclusief internationale vlucht. Inclusief interne vlucht, transfers, alle maaltijden, parkgelden, activiteiten en een donatie aan het Mara Lion Project. In april, mei en juni krijgt u €400,- korting per persoon.

Reissom groepsreis (max. 8 personen) 12 t/m 17 september 2017 (vertrek gegarandeerd):
€ 2395,- per persoon, met verblijf in tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht. Inclusief interne vlucht, transfers, alle maaltijden, parkgelden, activiteiten en een donatie aan het Mara Lion Project. Eenpersoonskamertoeslag €345,-. Komt deze reisperiode u niet uit, kijk dan bij onze migratie groepsreis naar Tanzania.
Groepsreisdata 2018 in augustus en september op aanvraag

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Wij breiden de reis graag voor u uit met een paar dagen strand aan de Indische Oceaan of het idyllische Mafia Island voor de kust met Tanzania. Ook uw vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).