Papoea-Nieuw-Guinea: Paradijsvogel Avontuur

“De gerenommeerde lodges uit dit programma bestaan al meer dan 35 jaar en dragen serieus bij aan het behoud van de natuur. Niet voor niets gebruikte Sir David Attenborough deze als basis voor zijn beroemde paradijsvogeldocumentaire.” Annemiek van Gijn, All for Nature Travel

  • Ga op zoek naar de mooiste vogels op aarde; de paradijsvogels
  • Beleef de kleurrijke, culturele ceremonies van de Papoea’s
  • Ontdek in mist gehulde valleien, kronkelende rivieren en dampend, tropisch regenwoud
  • Kom in aanraking met een van de meest ongerepte bestemmingen ter wereld
  • 9 dagen, vertrek iedere dinsdag van februari t/m november, vanaf € 4995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze unieke natuurreis is ontwikkeld om een paar avontuurlijke reizigers toegang te geven tot één van de laatste ongerepte gebieden op deze wereld. De wildernis van Papoea-Nieuw-Guinea heeft een duizelingwekkende variëteit aan natuurlijke schoonheid, exotische dieren en culturele traditie te bieden. Met uw reis draagt u bij aan het behoud hiervan.

Papoea Nieuw Guinea's ongerepte wildernisVan de dampende, tropische jungle naar de in mist gehulde bergen; deze afgelegen regio’s vormen de thuisbasis voor een unieke fauna en flora die nergens anders op aarde voorkomt. Deze reis brengt u naar het hart van onontdekte gebieden, waar enorme papoeavaranen jacht maken in het kreupelhout, waar boomkangoeroes het bladerdak bevolken en waar duizenden vlinders de lucht vullen.

De focus van deze reis ligt op de zoektocht naar het spectaculaire vogelleven, met als hoogtepunt de schitterende paradijsvogels. Van de 43 bekende soorten op aarde zijn er 39 ontdekt in deze regio, waaronder de prachtige lintstaartastrapia en de twaalfdraderige paradijshop. Maar het gebied is ook de geboortegrond van andere opvallende vogels, zoals de regenboogbijeneter, de palmkaketoe en de prehistorisch aandoende kasuaris. Huli Wigmen

Dit gekleurde gezicht van de natuurlijke wereld wordt weerspiegeld in de levens van de 800 verschillende lokale stammen. U zult in ieder geval kennis maken met de kleurrijke lichaamsversiering van de Huli-stam. De Papoea’s delen hun gewoonten en hun erfgoed met een oprechte openheid en gastvrijheid.

Reisdata 9-daagse reis:
Vertrek iedere dinsdag van februari tot en met november. Beste reistijd voor de paradijsvogels in hun mooiste verenkleed is van mei t/m september.

Reissom:
Vanaf € 4995,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op 2 samenreizende personen. Inclusief donatie aan de Research & Conservation Foundation PNG en alle binnenlandse vluchten. Eenpersoonstoeslag €960,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma of lees de blog van onze wildlifespotter Kieke.

Wilt u deze reis uitbreiden met een fantastische snorkelbestemming, meer cultuur of een festival? Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).