€ 15.000 steun voor The Iranian Cheetah Society

Het gaat extreem slecht met de Aziatische cheeta. Er leven naar schatting nog slechts 70-100 Aziatische cheeta’s en hiermee staat deze kat bovenaan de lijst van zwaar bedreigde diersoorten. Iran is hun laatste toevluchtsoord.  

Vroeger dacht men dat deze cheeta identiek was aan de Afrikaanse cheeta, zoals wij hem kennen. De Aziatische cheeta is echter duidelijk een andere ondersoort en is ook ingesteld op koude temperaturen. The Iranian Cheetah Society doet veldonderzoek en geeft voorlichting aan de plaatselijke bevolking over de kwetsbaarheid van deze bijzondere katachtige.

Wij zijn dan ook bijzonder blij om hen uit naam van Stichting SPOTS te hebben kunnen helpen om financiële ondersteuning te krijgen van het Prins Bernhard Natuurfonds. Het ICS zal de €15.000 gebruiken voor het Cheetah Monitoring project waarbij wordt vastgelegd waar de cheeta zich met name ophoudt en hoe het beste kan worden bijgedragen aan haar bescherming. Dit zal worden gedaan door het opzetten van cameravallen en het trainen van lokale experts en opzichters.

Voor meer informatie over The Iranian Cheetah Society ga naar Stichting Spots.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.