-DUURZAAM TOERISME ABSOLUTE NOODZAAK VOOR DE GALAPAGOS! –

-All for Nature Travel in de voetsporen van Darwin-

Sinds 2009, het jaar van Charles Darwin, hebben de Galápagoseilanden veel aandacht gekregen. Sarah Darwin, die vandaag de duurzame ANVR-bijeenkomst opent op de Vakantiebeurs, benadrukt het belang van duurzaam toerisme naar dit fragiele ecosysteem.

Een unieke archipel onder zware druk

In 1835 zette Charles Darwin voet aan wal op de eilanden van de Galápagos. Zijn bevindingen en publicaties waren de basis voor de evolutietheorie. Nog steeds blijven de Galápagoseilanden een levend laboratorium voor evolutie, waar vogels en dieren geen angst kennen voor mensen. De archipel bestaat officieel uit 13 eilanden die ieder hun eigen biodiversiteit kennen.

Ondanks alle aandacht, en misschien zelfs wel dankzij alle aandacht, staat dit unieke ecosysteem nog steeds zwaar onder druk. Ook de lokale groei van de bevolking en de invasie van uitheemse planten en diersoorten vormen een grote bedreiging.

De Galápagos als baken voor duurzaam toerisme en verantwoord leven
Het toerisme ontwikkelt zich en de eilanden zijn populair. “De Galápagoseilanden zouden een baken kunnen worden voor duurzaam toerisme en verantwoord leven; we zouden er naar moeten streven om dit ambitieuze doel te bereiken ”, aldus Sarah Darwin, die vandaag de duurzame ANVR-bijeenkomst opent op de Vakantiebeurs. 

Galápagosreis: Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin!
All for Nature Travel is het volledig eens met Sarah Darwin. In samenwerking met Steppes Discovery biedt zij zelfs een reis aan die geleid wordt door haar verwante Randal Keynes, ook achterachterkleinzoon van Charles Darwin.

In deze reis staat duurzaamheid en het behoud van dit unieke ecosysteem centraal. Aan boord van zeiljacht The Beagle, in een klein gezelschap van maximaal 12 medereizigers, kan men de ongelofelijke rijkdom en biodiversiteit ontdekken. Deze reis is opgezet in samenwerking met de Galapagos Conservation Trust en de Charles Darwin Foundation. Ook staat een zeer exclusief inzicht in natuurbescherming op het programma tijdens een bezoek aan het Charles Darwin Research Centre, dat normaalgesproken niet geopend is voor toeristen.

Meer informatie over deze reis en haar bijdrage aan natuurbescherming is te vinden op:

https://www.allfornature.nl/reizen/galapagos-biodiversiteit-in-de-voetsporen-van-darwin/

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702.

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.