Wetenschappers bewijzen: de bosolifant is een aparte diersoort

Amerikaanse wetenschappers bewijzen, door middel van DNA-onderzoek, dat de Afrikaanse bosolifant wel degelijk een andere soort is dan de normale olifant, die wij kennen van de Afrikaanse savanne. Congo Central AfricaHet verschil in DNA tussen beide olifanten is net zo groot als het verschil tussen de Aziatische olifant en de mammoet. “De afscheiding van beide soorten is net zo oud als die tussen mens en chimpansee”, aldus Professor Michi Hofreiter. Meer over het hele artikel in Wildlife News. 

Wilt u ook de timide bosolifant in het echt observeren vanaf een platform op een open plek in het woud? Deze unieke plek is normaalgesproken enkel voorbehouden aan een kleine groep onderzoekers en biologen. Naast bosolifanten komt u ook in aanraking met het onderzoek naar de laagland-gorilla en wordt u meegenomen door de lokale Ba ‘Aka stam in de Centraal Afrikaanse Republiek. De onderstaande link geeft meer informatie over de reis die in augustus of september vertrekt:

https://www.allfornature.nl/reizen/centraal-afrika-bosolifanten-laagland-gorilla-trekking/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.