All for Nature Consultancy in P+ (People, Planet, Profit)

All for Nature: Matchmaker tussen natuur en bedrijven

Spannende en duurzame reizen op de kaart zetten. Annemiek van Gijn, oprichtster van All for Nature Travel & Consultancy, doet niets liever. Maar er is iets dat ze nog liever doet: koppelen. Aangezien al de reizen die All for Nature in samenwerking met haar Engelse partner organiseert direct bijdragen aan natuurbescherming, heeft ze ook veel contact met natuurbeschermingsorganisaties. Die hebben vaak één ding gemeen: ze hebben plannen in overvloed, maar missen sponsoren. “Met de druk van de toenemende bevolking, het steeds schaarser worden van natuurlijke hulpbronnen en een overheid die zich steeds verder terugtrekt in de financiering zijn zij naarstig op zoek naar financiële middelen om hun doelstellingen te halen.”

Aan de andere kant weet Van Gijn uit haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven dat bedrijven best wat willen bijdragen aan een betere wereld, maar niet goed weten hoe. Bovendien hebben ze vaak moeite om voldoende draagkracht te vinden binnen het bedrijf. “Het creëren van draagvlak bij alle stakeholders, zowel intern als extern, is een van de moeilijkste aspecten van het opstellen van een MVO-beleid.”

En precies daar komt ‘matchmaker’ Van Gijn kijken. Haar belangrijkste taak: bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties aan elkaar koppelen.

Bedrijven die met Van Gijn in zee gaan, kunnen op allerlei manieren een natuurorganisatie sponsoren, variërend van het aanschaffen van een halsband voorzien van radiozender voor een opnieuw vrijgelaten cheeta lees verder in P+ (People, Planet, Profit)

Project N/a'an ku se

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.