Angelina Jolie en Brad Pitt ondersteunen Wilde Honden in Namibië

–      Persbericht-

Woerden, 14 februari 2011

-Angelina Jolie en Brad Pitt ondersteunen Wilde Honden in Namibië-

-Ondersteun dit project met All for Nature Travel en krijg een uniek inzicht in natuurbescherming-

Tijdens de SPOTS premiumreis van All for Nature Travel verblijf je 8 dagen bij de projecten van het N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary en krijg je een uniek inzicht in de bescherming van de cheeta en de Afrikaanse wilde hond. Brad Pitt en Angelina Jolie bezochten deze projecten tijdens hun reis door Namibië in de kerstvakantie. Ervaar zelf hoe zij werden aangegrepen door natuurbescherming toen zij getuige mochten zijn van de vrijlating van een luipaard en waarom zij besloten om o.a. het wilde hondenproject te ondersteunen met een bedrag van $ 2.000.000!

De cheeta en de Afrikaanse wilde hond, twee zwaar bedreigde dieren
De cheeta, waarvan er naar schatting minder dan 10.000 over zijn, heeft zwaar te leiden onder de toenemende veehouderij in Namibië. Steeds vaker komt het tot een conflict tussen mens en dier, waarbij de cheeta altijd het onderspit delft. Ook de Afrikaanse wilde hond is om zijn potentiële bedreiging voor het vee niet bijzonder populair. Ondanks het feit dat hij de meest succesvolle jager is van de Afrikaanse savanne dreigt dit fantastische dier uit te sterven. Op dit moment wordt de populatie in Namibië geschat op 200-250 dieren!

Angelina Jolie
“Wij kennen de oprichters van de N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary al jaren en wij blijven onder de indruk van goede werk dat zij verrichten met toewijding voor de mensen en het behoud van de natuur en haar dierenleven in Namibië.”, aldus Angelina Jolie. In aanvulling op de aanzienlijke geldsom verbinden zij ook hun naam aan dit project met de Shiloh Jolie-Pitt Foundation.

SPOTS Premiumreis
Onder de Nederlandse begeleiding van de oprichtster van Stichting SPOTS Simone Eckhardt wordt verbleven bij twee verschillende N/a’an ku sê projecten die ook door Stichting SPOTS worden ondersteund. Je gaat met de biologen mee als de uitgezette cheeta’s en te voet worden gevolgd om belangrijke data te registreren. Je krijgt een presentatie van de onderzoeker die verantwoordelijk is voor het Wild Dog Breeding & Rehabilitation project. En als enige reisgroep wordt je een dag meegenomen achter de schermen van dit revolutionaire project. De groep wordt ondergebracht in de comfortabele lodge bij het N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary en in een speciaal opgezet kamp middenin het NamibRand Nature Reserve, in de buurt van het onderzoeksstation voor de cheeta’s.
Meer informatie over deze reis en haar bijdrage aan natuurbescherming is te vinden op: https://www.allfornature.nl/reizen/namibie-spots-special-cheeta-wilde-hond/

————————————————-

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld. De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702.

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.