Gorilla trekking in Rwanda; Silverback wel erg dichtbij!

Een bevlogen klant, net terug van een gorilla trekking in Rwanda, wilde graag zijn meest bijzondere ervaring met ons delen. Bijgevoegd 2 filmpjes waarin je kunt zien hoe dichtbij je kunt komen bij een machtige Silverback en hoe deze Silverback zonder enige interesse voor het menselijke gezelschap verder gaat met zijn dagelijkse bezigheden.

Silverback wel echt dichtbij:

Machtige Silverback niet onder de indruk

De berggorilla is zwaar bedreigd. Echter toerisme naar de berggorilla draagt bij aan de overleving van deze machtige diersoort. Een trekking naar de bergorilla in Rwanda of Oeganda is erg bijzonder. Onder zeer kundige begeleiding ga je op weg naar een familiegroep gehabitueerde gorilla’s, d.w.z. gorilla’s die aan mensen zijn gewend, en gedurende 1 uur mag je hen gadeslaan en fotograferen. All for Nature Travel krijgt regelmatig de vraag of dit dan wel zo goed is voor de berggorilla? Jazeker! Het geeft de lokale bevolking goede inkomsten als alternatief voor houtkap en stroperij en iedere groep krijgt maximaal maar 1 uur bezoek per dag. Dat dit bezoek hen volkomen koud laat blijkt wel uit de bijgevoegde video’s.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.