Chanel, Toblerone en Nestle vrijgelaten in Erindi Nature Reserve Namibië

– Persbericht –

 Woerden, 19 april 2011

 Chanel, Toblerone en Nestle vrijgelaten in Erindi Nature Reserve Namibië

Ook uw bedrijfsnaam had hier kunnen staan! –

Voor het succesvol neerzetten van uw MVO beleid zijn concrete en aansprekende projecten van groot belang.  Deze zorgen ervoor dat alle stakeholders MVO omarmen.  Wilt u in het kader van MVO bijdragen aan een gezonde planeet die ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft?

Denkt u dan eens aan het koppelen van uw organisatie aan een natuurbeschermingsproject!

Het Cheetah Conservation Fund (CCF)
CCF in Namibië zet zich in voor de laatste 10.000 vrijlevende cheeta’s. Een van de methodes is het vrijlaten van cheeta’s die eerder zijn gevangen op het land van de boeren. Niet alle cheeta’s kunnen direct weer worden vrijgelaten en in het geval van de vrouwtjes Chanel, Toblerone, Nestle en Hershey is er een intensief trainingprogramma aan voorafgegaan. De vier vrouwtjes worden nu gevolgd en er wordt regelmatig verslag uitgebracht van hun belevenissen in de vrije natuur.

Sponsor de natuur
Dit is een greep uit de vele natuurprojecten die All for Nature Travel & Consultancy in haar portefeuille heeft.  Natuur sponsoren kan op allerlei manieren. Variërend van het kopen van een stuk regenwoud voor het behoud van de jaguar tot het beschikbaar stellen van medicijnen. Grootschalige projecten of juist kleinschalig voor organisaties met een bescheiden budget.  Met altijd hierbij goed in ogenschouw nemende welk project het beste past bij de betreffende organisatie. Zo is MVO herkenbaar en geloofwaardig.

Ervaar de noodzaak van natuurbescherming zelf
All for Nature Travel organiseert ook reizen voor bedrijven die het sponsorproject willen bezoeken.  Tijdens de reis ervaren de deelnemers de kracht van de natuur van dichtbij en weten ze waar ze het voor doen! Voor de persoon, die oog in oog staat met een imposante berggorilla, krijgt een programma als REDD, dat bedoeld is om ontbossing tegen te gaan, ineens veel meer betekenis. Hetzelfde geldt voor een translocatie,een verhuizing naar een ander park, van olifanten. Degene die zelf verantwoordelijk is voor het vrijhouden van een olifantenslurf zodat de verdoofde olifant in kwestie vrij kan ademen, beseft het belang van natuurbehoud en zijn rol daarin.

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature Travel zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten als de berggorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.