Presentatiedag All for Nature Travel

– Persbericht –

 Woerden, 11 april 2011

 Unieke reizen die bijdragen aan het behoud van zwaar bedreigde dieren

– All for Nature Travel organiseert presentatiedag zaterdag 18 juni in Woerden –

Voor iedereen die graag een bijdrage levert aan natuurbehoud én van reizen houdt, presenteert All for Nature Travel op zaterdag 18 juni in Woerden vier van haar bijzondere reizen. Reizen waar projecten voor het behoud van zwaar bedreigde dieren centraal staan. Waar je als reiziger kunt genieten van ongerepte natuur en een exclusief inzicht in natuurbescherming krijgt van dieren, zoals de tijger, berggorilla en de cheeta of jachtluipaard.

In iedere reis is ook een donatie opgenomen voor een specifiek natuurbeschermingsproject.

Inspiraties voor een betere wereld
All for Nature Travel biedt duurzame reizen aan naar zo’n 23 bestemmingen over de hele wereld waarin ’s werelds meest bedreigde diersoorten centraal staan. Op deze presentatiedag worden 4 reizen belicht:            
Namibië: Cheetatrekking & Wilde Hondenonderzoek met Stichting SPOTS
Galápagos: Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin 
Rwanda: Bezoek en bescherm de zwaar bedreigde Berggorilla
India: Tijgerstudie Safari

Deelnemers aan de reis in Namibië gaan twee dagen met de onderzoekers te voet en met behulp van radiozenders op zoek naar recent vrijgelaten cheeta’s in het NamibRand Nature Reserve.
De Galápagoseilanden, bekend om de enorme diversiteit aan planten en dieren, staan onder druk. Hier brengt u een bezoek aan het Darwin Research Centre dat normaal gesproken gesloten is voor publiek. Een van de reizen wordt begeleid door Randal Keynes, achter- achterkleinzoon van Darwin.
Oog in oog staan met de berggorilla in Rwanda is een bijzondere ervaring. Zeker als je beseft dat er volgens de laatste telling nog maar 786 berggorilla’s zijn.  Een team van dierenartsen laat zien hoe men hier werkt aan de bescherming van deze gorillapopulatie. Een uniek kijkje achter de schermen van natuurbehoud!
Ook met de majestueuze koning van de jungle, de tijger, gaat het slecht. Tijdens de reis in India wordt het leefgebied van de tijger te voet ontdekt onder begeleiding van biologen. En wordt duidelijk welke bijdrage het toerisme levert aan de bescherming van de tijger.

Kortom, stuk voor stuk unieke reizen die door geen andere reisorganisatie in de Benelux op deze wijze aangeboden worden.

Aanmelden voor de presentatiedag van 18 juni
De presentaties vinden plaats bij Zwerfkei Outdoor & Travel Centre in Woerden, vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur.  Alle informatie over de presentaties met tijdschema, routebeschrijving en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op https://www.allfornature.nl/2011/03/presentatiedag-18-juni/
Meld u tijdig aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature Travel zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten, zoals de berggorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of  06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.