National Geographic Magazine en All for Nature Travel werken samen in bescherming van natuur en biodiversiteit

-Persbericht-

Woerden, 27 juni 2011

National Geographic Magazine en All for Nature Travel werken samen
in bescherming van natuur en biodiversiteit

Bij de bescherming van ongerepte natuur en haar dierenleven is bewustwording van cruciaal belang. Beelden, foto’s óf eigen reiservaringen zetten dit bewustwordingsproces in gang. National Geographic Nederland * België en All for Nature Travel werken samen bij de Emerging Nature Photographer Awards, ieder vanuit hun eigen expertise.

Fotografie toont kwetsbaarheid van de natuur

National Geographic introduceert de Emerging Nature Photographer Award, een aanmoedigingsprijs voor jonge fotografen (tot en met 35 jaar) die met hun werk willen bijdragen aan natuurbescherming en -bewustwording. De fotografieprijs valt in het kader van de Future for Nature Awards, een serie internationale prijzen die zijn bedoeld om jonge mensen te steunen en te stimuleren in hun natuurbeschermingswerk.

Natuurbescherming ter plekke zelf ervaren
De winnaar van de Emerging Nature Photographer Award krijgt de gelegenheid een project van één van de Future for Nature-winnaars te bezoeken en hierover een reportage voor National Geographic te verzorgen. Deze reis wordt gesponsord door All for Nature Travel,  gespecialiseerd in bijzondere natuurreizen naar zo’n 30 bedreigde diersoorten over de hele wereld. Duurzame reizen waarin projecten voor natuurbehoud centraal staan. Waar je als reiziger een exclusief inzicht in natuurbescherming krijgt van zwaar bedreigde diersoorten en hun leefomgeving. En waar in iedere reis een specifieke donatie opgenomen is voor een natuurbeschermingsproject.

 Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.