All for Nature Travel sluit zich aan bij GSTC

– Persbericht –

Woerden, 11 november 2011

-All for Nature Travel sluit zich aan bij Global Sustainable Tourism Council-

Op de Dag van Duurzaamheid kondigt All for Nature Travel aan zich te hebben aangesloten bij het Global Sustainable Tourism Council (GSTC), een internationaal initiatief dat zich inzet voor duurzaam toerisme over de hele wereld. GSTC is opgericht in samenwerking met de WTO, het United Nations Environment Programme, UN Foundation, de Rainforest Alliance en andere partners om duurzaam toerisme te promoten.

De handen in elkaar voor duurzaam reizen  met het oog op de toekomst
“Wij wilden graag bijdragen aan de globalisering van duurzaam toerisme. Er is niet alleen in de reisbestemmingen zelf maar m.n. ook in de landen van vertrek nog veel werk te doen op het gebied van voorlichting  rondom duurzaam toerisme”, aldus Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. “Het gaat er uiteindelijk om dat de reiziger goed is voorgelicht en weloverwogen beslissingen kan nemen om zijn reis duurzamer te maken. Met name in de minder ontwikkelde gebieden waar de reizen van All for Nature naartoe gaan, kunnen de inkomsten uit het toerisme bijvoorbeeld nog echt een verschil maken. Met een financieel alternatief voor houtkap en stroperij is de lokale bevolking eerder bereid om zich in te zetten voor het behoud van de natuur.” 

Global Sustainable Tourism Council
Als nieuw lid werkt All for Nature Travel samen met het Global Sustainable Tourism Council om duurzaam toerisme verder te promoten in Nederland, België en haar bestemmingen. “We vinden het goed dat All for Nature Travel zich bij ons aansluit. De reisindustrie groeit en wij allen hebben de taak om te verzekeren dat deze groei ook verantwoord is”, aldus Erika Harms, Executive Director van GSTC. “Wij kijken ernaar uit om samen met All for Nature Travel te bereiken dat duurzaam toerisme net zo vanzelfsprekend wordt als het reizen zelf.”

Reizen voor natuurbescherming
All for Nature Travel biedt natuurreizen aan naar ernstig bedreigde dieren over de hele wereld. Duurzaamheid staat centraal evenals de inkomsten die hiermee worden gecreëerd voor natuurbescherming. Reis met All for Nature in een kleine, selecte groep naar natuurprojecten. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven. Help mee bedreigde dieren, als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda, te beschermen. Zet cameravallen bij onderzoek naar de jaguar. Of tel de West-Afrikaanse leeuw bij een studieproject in Kameroen. Voor nog meer inspiratie over uw bijdrage aan natuurbescherming: www.allfornature.nl

 Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature Travel zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming. 

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.