Op Dag van Duurzaamheid lid van Global Sustainable Tourism Council

Op de Dag van Duurzaamheid kondigt All for Nature Travel aan zich te hebben aangesloten bij het Global Sustainable Tourism Council (GSTC), een internationaal initiatief dat zich inzet voor duurzaam toerisme over de hele wereld. GSTC is opgericht in samenwerking met de WTO, het United Nations Environment Programme, UN Foundation, de Rainforest Alliance en andere partners om duurzaam toerisme te promoten.

De handen in elkaar voor duurzaam reizen  met het oog op de toekomst

“Wij wilden graag bijdragen aan de globalisering van duurzaam toerisme. Er is niet alleen in de reisbestemmingen zelf maar m.n. ook in de landen van vertrek nog veel werk te doen op het gebied van voorlichting  rondom duurzaam toerisme”, aldus Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. “Het gaat er uiteindelijk om dat de reiziger goed is voorgelicht en weloverwogen beslissingen kan nemen om zijn reis duurzamer te maken. Met name in de minder ontwikkelde gebieden waar de reizen van All for Nature naartoe gaan, kunnen de inkomsten uit het toerisme bijvoorbeeld nog echt een verschil maken. Met een financieel alternatief voor houtkap en stroperij is de lokale bevolking eerder bereid om zich in te zetten voor het behoud van de natuur.” 

Global Sustainable Tourism Council

Als nieuw lid werkt All for Nature Travel samen met het Global Sustainable Tourism Councel om duurzaam toerisme verder te promoten in Nederland, België en haar bestemmingen. “We vinden het goed dat All for Nature Travel zich bij ons aansluit. De reisindustrie groeit en wij allen hebben de taak om te verzekeren dat deze groei ook verantwoord is”, aldus Erika Harms, Executive Director van GSTC. “Wij kijken ernaar uit om samen met All for Nature Travel te bereiken dat duurzaam toerisme net zo vanzelfsprekend wordt als het reizen zelf.”

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.