Presentatiedag All for Nature Travel op 3 maart in Woerden

– Persbericht –

Woerden, 13 februari 2012

Unieke reizen die bijdragen aan het behoud van zwaar bedreigde dieren

– All for Nature Travel organiseert presentatiedag op zaterdag 3 maart in Woerden –


Voor iedereen die graag een bijdrage levert aan natuurbehoud én van reizen houdt, presenteert All for Nature Travel op zaterdag 3 maart in Woerden vier van haar bijzondere reizen. Duurzame reizen waarbij het behoud van zwaar bedreigde dieren centraal staat. Als reiziger krijg je een bevoorrecht inzicht achter de schermen bij natuurbescherming van de tijger, de Iberische lynx, de Ethiopische wolf en de Galápagosreuzenschildpad.

Inspiratie voor een betere wereld
De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een uniek inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat daarbij centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud.

Op deze presentatiedag worden 4 reizen belicht:
– Spanje: Fotografiereis Iberische lynx
– India: Tijgerstudie Safari
– Ethiopië: Op het Spoor van de Wolven
– Galápagos: Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin

Fotograaf Marten van Dijl, net terug uit de Bale Mountains in Ethiopië, is zwaar onder de indruk. Met minder dan 500 soortgenoten is de Ethiopische wolf de meest zeldzame hondachtige ter wereld. Het Ethiopean Wolf Conservation Programme zet zich al jaren in voor zijn behoud. Marten heeft de wolf uitgebreid kunnen fotograferen en hij laat zien hoe deze reis er, onder begeleiding van deze natuurbeschermingsorganisatie, uit zal zien. Vorig jaar was hij op bezoek bij de Iberische lynx in Andalusië en ook deze foto’s laat hij graag zien.

Afgelopen november heeft Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel, zelf mogen aanschouwen hoe belangrijk duurzaam toerisme is voor de Galápagoseilanden, met zijn unieke dierenleven dat geen angst voor mensen kent. Het meest duurzame bezoek brengt u met het kleinschalige zeilschip de Beagle.
In haar functie als European Coordinator van TOFT for Tigers heeft zij oog in oog gestaan met maar liefst 18 tijgers in het wild en weet zij als geen ander hoe duurzaam toerisme bijdraagt. Hierover vertelt zij dan ook graag.

Meer informatie over deze en de andere reizen van All for Nature Travel vindt u op www.allfornature.nl.

Aanmelden voor de presentatiedag van 3 maart
De presentaties vinden plaats bij Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden in de buurt van Utrecht. U kunt zich aanmelden op: www.allfornature.nl/category/nieuws

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichter Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature Travel zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.