De eerste reis die bijdraagt aan walvisonderzoek op de Azoren gaat van start

– Persbericht –

 Woerden, 3 april 2012

 De eerste reis die bijdraagt aan walvisonderzoek op de Azoren gaat van start

In een zeer select gezelschap van vier personen vertrekt op 14 april de eerste reis van All for Nature Travel naar Pico op de Azoren. Naast het pittoreske eiland maakt men uitgebreid kennis met het werk van Karin Hartman van Nova Atlantis en haar inzet ter bescherming van de dolfijnen en walvissen rondom Pico.

Nova Atlantis Foundation

Onder begeleiding van het onderzoekteam van Karin Hartman, medeoprichter van de Nova Atlantis Foundation, krijgt de reiziger inzicht in haar jarenlange onderzoek naar de Risso’s dolfijn en andere walvisachtigen, zoals orka’s, potvissen en grienden, en werkt mee. Vanaf het land worden de dieren samen met lokale ‘viziers’ geobserveerd en wordt de groepsgrootte en locatie in kaart gebracht. Met de boot zoeken zij de dieren op en maken zij kennis met hun leefwijze en gedrag. Karin Hartman verzorgt presentaties en geeft een blik achter de schermen van dit natuurbeschermingsproject.                                                                                                          

Zwemmen met dolfijnen niet duurzaam

‘Whale watching’ wordt al jaren aangeboden op de Azoren als toeristische attractie. “Helaas is de manier van werken niet altijd even duurzaam en worden er zelfs nog steeds excursies aangeboden die het zwemmen met dolfijnen mogelijk maken. Nova Atlantis heeft aangetoond dat dit hier veel stress bij de dieren veroorzaakt”, aldus Annemiek van Gijn van All for Nature Travel. “Met onze reis  weet de reiziger zeker dat zijn geld ten goede komt aan de bescherming van deze bijzondere zeezoogdieren, waar helaas nog veel te weinig over bekend is. De reiziger draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en krijgt in ruil daarvoor een heel bevoorrecht inzicht achter de schermen van dolfijn- en walvisonderzoek.”

De reis duurt een week en biedt naast het onderzoek voldoende gelegenheid om het eiland Pico uitgebreid te verkennen. Vanaf € 985 per persoon, exclusief vlucht.

De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een uniek inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Meer informatie over de reis met dolfijn- en walvisonderzoek en de andere reizen van All for Nature Travel is te vinden op www.allfornature.nl/reizen

 Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring.

Voor meer informatie en foto’s kunt u contact opnemen met annemiek.vangijn@allfornature.nl of telefonisch op + 31 348 448146

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.