Huaorani leider bij United Nations

Moi Enomenga, leider van de Huaorani indianen in Yasuni National Park in Ecuador. Hij had de visie om zijn land te verdedigen tegen de opkomende olie industrie. Zijn belangrijkste wapen was het in openbaarheid brengen van de misstanden. Hij is de man die in de jaren 90 een brief schreef naar de Amerikaanse president om het boren naar olie te stoppen en hij werd ook uitgenodigd voor een bezoek in het Witte Huis. Nu behoudt hij zijn kostbare Amazonegebied door middel van duurzaam toerisme. Een van de weinige succesvolle community based toerisme projecten, waarbij lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur en de bezoekers een fantastische ervaring hebben.

Vorige week was hij uitgenodigd op een conferentie van de Verenigde Naties waar hij de rechten van inheemse volkeren op de agenda zette:  Forum onIndigenous Issues – United Nations . Duurzaam toerisme werkt!

Wilt u ook zijn duurzaam toerisme initiatief met eigen ogen aanschouwen? Ga dan mee op onze reis naar de Amazone in Ecuador.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.