Korting op World Rhino Day

Zaterdag 22 september is het World Rhino Day. Met deze dag wordt de aandacht gevestigd op de schrijnende situatie van de neushoornpopulatie op dit moment. All for Nature Travel doet daar graag aan mee en geeft een fikse korting op een van de vijf reizen die serieus bijdragen aan het behoud van de neushoorn.

De neushoorn is zwaar bedreigd en er zijn nog maar 5 soorten over. Met name in Azië heeft de neushoorn het zwaar. Wrede stroperij is doodsoorzaak nummer 1! Te veel mensen geloven in de medicinale werking van de hoorn. Het bijgevoegde filmpje van vorig jaar laat zien hoe deze dag bijdraagt aan het verspreiden van de boodschap “Rhino horn is NOT medicine”. 

World Rhino Day 2011

Een van de oorzaken is dat er geld verdiend wordt aan het doden van neushoorns. Duurzaam toerisme helpt lokale mensen om inkomsten te verdienen aan het behoud van de natuur. De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat daarbij centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Vanuit onze ervaring weten we dat de organisaties achter de stroperij niet verder komen op het moment dat de lokale bevolking inziet dat ze meer profijt hebben aan een levende neushoorn. Daarom zet All for Nature Travel op zaterdag 22 september de volgende vijf reizen in de picture op Facebook en op de reis met de meeste likes wordt een korting gegeven van €100!  

Wil je meedingen naar deze korting en bijdragen aan het behoud van de neushoorn? Geef dan jouw like op 22 september!

Zimbabwe: Safari pur Sang Bezoek o.a. de zwarte neushoorns in Matopos Hills en draag bij aan het werk van de Safe the Rhino Trust.
Namibië: In het spoor van natuurbescherming volg zwarte neushoorns te voet met de stropers van weleer.
Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino Conservation Werk mee bij het opsporen en verdoven van een witte neushoorn ten behoeve van onderzoek.
Indonesië: de Big 5 van Azië Krijg inzicht in de bescherming van de Sumatraanse neushoorn.
Zimbabwe: Roofdieren in Herstel Ga te voet op zoek naar zwarte neushoorns met de anti-poaching unit van Victoria Falls National Park.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.