De meest duurzame verre reis van Nederland!

-De meest duurzame verre reis van Nederland-

Ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid introduceert All for Nature Travel de meest duurzame verre reis van Nederland. De reis gaat naar Malawi en laat zien hoe duurzaam toerisme daadwerkelijk kan bijdragen aan natuurbescherming. De reiziger kijkt achter de schermen van de operatie van African Parks, de organisatie die een gedegradeerd park weer in ere heeft hersteld, en zorgt er persoonlijk voor dat een lokale school op safari gaat en wordt voorgelicht over het behoud van de natuur. Daarnaast is er de gelegenheid om te snorkelen in het laatste stukje ongerepte natuur van Lake Malawi en op wandelsafari te gaan in South Luangwa National Park in Zambia.

Reizen inspireert en creëert inkomsten voor de lokale bevolking
“Enkel de wetenschap dat wij in 2050 drie planeten nodig hebben om in onze mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.”, aldus Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. “Het duurzame reisprogramma van All for Nature Travel, en de reis naar Malawi in het bijzonder, laat de mensen kennis maken met de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Daarnaast snijdt het mes aan twee kanten doordat lokale mensen via deze vorm van toerisme inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Deze inkomsten zijn een zeer welkom financieel alternatief voor houtkap en stroperij. Zonder inkomsten uit het toerisme was de zeer bedreigde berggorilla in Rwanda, bijvoorbeeld, allang uitgestorven en ook de tijger in India heeft het zwaar in de natuurparken waar weinig toeristen komen!”

Wilt u meer weten over deze duurzame reis naar Malawi die bijdraagt aan natuurbescherming? Klik dan op de volgende link:

Malawi: Nature Conservation through Tourism


Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.