De meest duurzame verre reis van Nederland

– Persbericht –

Woerden, 3 oktober 2012

-De meest duurzame verre reis van Nederland-

Ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid introduceert All for Nature Travel de meest duurzame verre reis van Nederland. De reis gaat naar Malawi en laat zien hoe duurzaam toerisme daadwerkelijk kan bijdragen aan natuurbescherming. De reiziger kijkt achter de schermen van de operatie van African Parks, de organisatie die een gedegradeerd park weer in ere heeft hersteld, en zorgt er persoonlijk voor dat een lokale school op safari gaat en wordt voorgelicht over het behoud van de natuur. Daarnaast is er de gelegenheid om te snorkelen in het laatste stukje ongerepte natuur van Lake Malawi en op wandelsafari te gaan in South Luangwa National Park in Zambia.

Reizen inspireert en creëert inkomsten voor de lokale bevolking
“Enkel de wetenschap dat wij in 2050 drie planeten nodig hebben om in onze mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.”, aldus Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. “Het duurzame reisprogramma van All for Nature Travel, en de reis naar Malawi in het bijzonder, laat de mensen kennis maken met de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Daarnaast snijdt het mes aan twee kanten doordat lokale mensen via deze vorm van toerisme inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Deze inkomsten zijn een zeer welkom financieel alternatief voor houtkap en stroperij. Zonder inkomsten uit het toerisme was de zeer bedreigde berggorilla in Rwanda, bijvoorbeeld, allang uitgestorven en ook de tijger in India heeft het zwaar in de natuurparken waar weinig toeristen komen!”

Malawi: Nature Conservation through Tourism
Malawi is een van de laatste onontdekte landen van zuidelijk Afrika. Met haar supervriendelijke mensen en Lake Malawi, het meer met de grootste verscheidenheid aan vissen ter wereld, is het land alleen al een bezoek waard. Deze reis neemt de reiziger mee naar natuurbescherming van de eerste orde. De reiziger maakt niet alleen kennis met de unieke natuur en haar dierenleven, maar krijgt ook inzicht in het belang van duurzaam toerisme en de betrokkenheid van de lokale bevolking bij natuurbescherming.

Dit jaar is de leeuw weer teruggebracht in Majete Wildlife Reserve, als laatste van de “Big 5”. De reiziger krijgt een bevoorrecht inzicht en zorgt er persoonlijk voor dat een lokale school hier op safari gaat. Daarnaast maakt hij kennis met twee parels op het gebied van ongerepte natuur; Mumbo Island in Lake Malawi en South Luangwa National Park in Zambia.

Meer informatie over deze reis en de 30 andere duurzame reizen voor natuurbescherming vindt u op www.allfornature.nl/reizen

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.