Future for Nature Awards: Nieuw bloed voor natuurbehoud

Grote belangstelling uitreiking Future for Nature Awards

De Future for Nature Awards 2013 zijn op 22 februari uitgereikt in Burgers’ Zoo te Arnhem. Drie jonge talentvolle natuurbeschermers Lucy King, Samia Saif en Rudy H. Putra ontvingen de Future for Nature Award uit handen van de wereldberoemde chimpanseebeschermster Jane Goodall. De winnaars ontvingen een cheque van 50.000 euro om hun werk voort te zetten.

Over de winnaars
Samia Saif (27) uit Bangladesh won de Award voor haar onderzoek naar tijgerstroperij in de Sundarbans in Bangladesh. Met gevaar voor eigen leven heeft zij in kaart gebracht hoe de stropers in dit gebied aan het werk gaan.

Rudy H. Putra (35) uit Indonesië zet zich in voor de neushoorns in Indonesië. Voor zijn werk in het Leuser-gebied won hij de Future for Nature Award. In het gebied probeert hij een betere leefomgeving te ontwikkelen voor de neushoorns zodat de populatie in het gebied zich weer kan uitbreiden.

Lucy King (35) uit Kenia ontvangt de Award voor haar werk met olifanten en bijen in Kenia. Zij bewees dat olifanten bang zijn voor zwermen honingbijen. Door bijenkorfhekken strategisch rond akkers te plaatsen, lopen olifanten om de velden heen in plaats van er doorheen en daarmee alles te verwoesten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.