Tapirs vangen in de Pantanal!

De Pantanal
De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld en is de absolute wildlife bestemming in Brazilië. Met 3500 plantensoorten, 650 vogelsoorten, 400 verschillende vissen, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen, doet zij voor de Amazone niet onder. Het grote voordeel ten opzichte van de Amazone is dat de dieren in het graslandschap veel beter zichtbaar zijn. U heeft hier een aanzienlijke kans om de jaguar, de reuzenotter, het reuzengordeldier en, dus ook, de laaglandtapir te zien.

Tapirs voorzien van halsband met radiozender
In de maand december is het Lowland Tapir Conservation Initiative actief in de buurt van onze eco-lodge midden in de Pantanal op 5,5 uur rijden van Campo Grande. Zij hebben in die maand de doelstelling om meerdere tapirs te vangen en te voorzien van een halsband met radiozender voor onderzoek. De reizigers van All for Nature Travel mogen hier een aantal dagen bij aanwezig zijn en Patricia Medici, de leider van het onderzoek, zal hen persoonlijk op de hoogte houden van alle activiteiten die op de verschillende dagen gepland staan. Een heel bevoorrecht inzicht in natuurbescherming!

Los van het onderzoek is dit ook een schitterende uitvalsbasis om de Pantanal te voet of te paard te verkennen. Ook boottochten en ‘game drives’ behoren tot de mogelijkheden.

Iedereen die de Amazone heeft bezocht zal weten hoe moeilijk het is om ook maar een glimp van de schuwe tapir op te vangen. Meestal worden ze alleen gesignaleerd op cameravallen. Hier heeft u de mogelijkheid om ze in het wild te aanschouwen en wordt u direct betrokken bij de ‘ Lowland Tapir Capture Expedition’!

Verblijf eco-lodge
Een verblijf in de lodge kost €150 p.p. per nacht, gebaseerd op twee samenreizende personen, en is inclusief een gids/ vertaler die u persoonlijk begeleidt. U kunt dit verblijf graag uitbreiden andere natuur hoogtepunten van Brazilië zoals de Iguazu Falls, de Amazone en onze safari op zoek naar de jaguar.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn op info@allfornature.nl of tel.nr. + 31 (0) 348 448146. Zij vertelt u graag meer.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.