Op tijgersafari met de Dag van de Natuur

All for Nature Travel is hoofdsponsor van de Dag van de Natuur. Een grote veiling op 4 oktober die wordt georganiseerd door de FIN waarbij zij hoopt veel geld in te zamelen voor haar leden, kleine internationale natuurbeschermingsprojecten die het geld goed kunnen gebruiken.

Blind bod
All for Nature Travel stelt een tijgersafari voor twee personen ter beschikking. Hij wordt als sluitstuk van de avond geveild met een ‘blind of Amerikaans bod’: Iedereen kan meedoen voor elk bedrag en ieder bod telt als inkomsten voor de FIN. De hoogste bieder krijgt deze tijgersafari voor twee personen ter waarde van € 4.500!

  • Ga vijf dagen op safari in het mooiste park van de tijgerstaat Madhya Pradesh; Kanha National Park
  • Maak kans om naast de tijger ook de lippenbeer, de Indiase wilde hond, de  gaur en het zeldzame barasingha te zien.
  • U draagt u door middel van duurzaam toerisme bij aan het behoud van de Bengaalse tijger
  • De safari wordt voor u privé georganiseerd voor twee personen en u verblijft in de comfortabele Kanha Jungle Lodge


De tijgerstaat Madhya Pradesh

Madhya Pradesh wordt niet voor niets de tijgerstaat van India genoemd. Meer dan 10% van de totale wereldpopulatie tijgers leeft hier, in deze provincie van India, en het is onderdeel van het Satpura Maikal Landscape programma van het WWF. In het jaar 2020 moet hier de tijgerpopulatie met 75% zijn toegenomen. U bezoekt Kanha National Park,  één van de grootste en mooiste nationale parken in India en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi.

Programma
Deze 6-daagse safari begint en eindigt in Delhi waar u aankomt vanuit Amsterdam. De volgende dag reist u met een interne vlucht door naar de Kanha Jungle Lodge, waar u 4 nachten op basis van volpension verblijft. Hier gaat u drie keer op een uitgebreide gamedrive op zoek naar de tijger en maakt u kennis met de omliggende dorpen en de natuur te voet, onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Op de 6e dag reist u terug naar Delhi voor uw vlucht terug naar huis. De internationale vlucht Amsterdam-Delhi van ca. € 700,- is niet bij het aanbod inbegrepen. De reisdatum ligt tussen 1 januari en 31 maart 2014 en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Hier ziet u hoe uw safari er uit gaat zien: Jungle Lodges Kanha & Bandavgarh

Extensie
India heeft uiteraard veel meer te bieden dan alleen tijgers. Aziatische olifanten en Indische neushoorns behoren ook tot de Big 5 van India. Maar ook de steden Delhi, Agra of Jaipur zijn zeker een bezoek waard. Indien u dat wenst werken wij, aansluitend op deze tijgersafari, graag een compleet voorstel voor u uit, inclusief de vluchten.

Meer informatie over al onze reizen die bijdragen aan het behoud van met uitsterven bedreigde dieren over de hele wereld vindt u op www.allfornature.nl/reizen

Wilt u zelf ook meebieden op deze fantastische tijgersafari en aanwezig zijn op de veiling in Burgers’Zoo met nog meer veilingitems die bijdragen aan natuurbehoud? Neem dan contact op met Annemiek van Gijn.

Naast bestuurslid van de FIN, werkt Annemiek ook voor TOFTigers op vrijwillige basis. Een NGO die het leefgebied van de tijger wil beschermen door middel van duurzaam toerisme in India. De mooiste natuur in India weet zij dan ook zeker te vinden!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.