Te voet van India naar Bhutan op het spoor van de tijger

-Persbericht-

Woerden, 3 juni 2013

-Reis te voet van India naar Bhutan op het spoor van de tijger-

All for Nature Travel laat haar reizigers te voet de grens oversteken van India naar Bhutan. Een  primeur in Nederland en België. Deze avontuurlijke natuurreis volgt het spoor van de tijger in het grensgebied met de Himalaya. De befaamde BBC- natuurdocumentaire heeft aangetoond dat ook in Bhutan nog tijgers voorkomen. Niet alleen tijgers, ook Indische neushoorns, Aziatische olifanten en nevelpanters zijn studieonderwerp op deze bijzondere reis voor natuurbescherming.

Ontmoet de Big Five van India
De reis begint in het noordoosten van India waar drie nationale parken worden bezocht, het leefgebied van de tijger, de Aziatische olifant, de Indische neushoorn, de luipaard en de wilde buffel , oftewel de ‘Big Five’ van India. Duurzaam toerisme draagt bij aan hun bescherming en de reiziger maakt kennis met de uitdagingen waar de lokale bevolking voor staat. WWF India en TOFTigers zullen inzicht geven in het belangrijke werk dat zij doen om ‘human-wildlife’ conflicten te voorkomen en de natuur in India te beschermen.

Te voet van India naar Bhutan
Manas National Park in India grenst, zoals de naam al doet vermoeden, direct aan op het Royal Manas National Park in Bhutan. Onze reisgroep heeft  als eerste in Nederland toestemming van de autoriteiten om te voet door het park heen te trekken naar het Koninkrijk Bhutan. Terwijl de reiziger door het park trekt ziet hij de natuur om zich heen veranderen. Van tropisch regenwoud naar het klamme, donkere bos van de gematigde zone in de Himalaya. Bhutan heeft een enorme rijkdom aan diersoorten en deze worden, dankzij de vooruitziende blik van de overheid en boeddhistische bevolking, zeer goed beschermd. Ook het culturele erfgoed wordt uitzonderlijk goed beschermd en de beroemde kloosters en vergezichten zijn dan ook adembenemend.

Deze avontuurlijke reis naar India en Bhutan, in een select gezelschap, is te boeken vanaf € 3995 per persoon, exclusief internationale vlucht naar Delhi. Vertrek in januari en april 2014.


Bijdrage aan natuurbescherming
De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat daarbij centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Meer informatie over Bhutan/India: Op het Spoor van de Tijger van All for Nature Travel is te vinden op www.allfornature.nl/reizen.

—–

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel is opgericht in 2010 vanuit de persoonlijke overtuiging van de oprichtster, Annemiek van Gijn, om door middel van duurzaam toerisme haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld. Natuurbeschermingsprojecten zijn naarstig op zoek naar financiële middelen om hun doelstellingen te realiseren en de natuur op onze planeet rent achteruit als gevolg van overbevolking en overconsumptie. Enkel de wetenschap dat de mens in 2050 drie planeten nodig heeft om in onze mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.

Ook natuurbeschermingsorganisaties zien in dat de natuur alleen een kans krijgt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit haar behoud. Duurzaam toerisme biedt deze inkomsten en is daarmee een alternatief voor stroperij, overbevissing en houtkap.

De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. De reizen dragen bij aan het behoud van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Voor meer informatie  kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:+ 31 (0)348 448146 of + 31 (0) 6 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.