Verbod op Tijgertoerisme

Vorig jaar schrok de reiswereld op van het besluit van het Hooggerechtshof in India om het toerisme in tijgerparken aan zware banden te leggen. Niet alleen de reiswereld schrok, ook natuurbeschermers stonden op omdat dit desastreuze gevolgen zou hebben voor de tijgerpopulatie in India. Op het moment dat de lokale bevolking geen inkomsten meer krijgt uit het toerisme zullen stroperij en vernietiging van zijn leefgebied de overhand nemen.

De ban op toerisme werd opgeheven, maar nog steeds zijn de dreigende beperkingen niet van de baan. Schrijver en fotojournalist Mark Lieffers geeft in het bijgevoegde artikel een genuanceerd beeld van de huidige situatie. IndiaNu Tijgers en Toerisme Gaan Al Jaren Samen
Het artikel is eerder gepubliceerd in nummer 203-204 van India Nu, het blad van de Landelijke India Werkgroep.

De lodge en Joanna van Gruisen uit het artikel zijn ook aangesloten bij TOFTigers, een organisatie die zich inzet voor duurzaam toerisme naar India om de tijger en zijn leefgebied te beschermen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.