Dag van de Natuur veiling brengt meer dan 70.000 euro op !

– Persbericht –

Woerden, 4 oktober 2013

-Dag van de Natuur veiling brengt meer dan €70.000,- op-

Vanavond is de derde Dag van de Natuur veiling georganiseerd in Burgers’ Zoo. Op 4 oktober staat de wereld niet alleen in het teken van de huisdieren, maar ook de dieren in de vrije natuur verdienen alle aandacht. All for Nature Travel was hoofdsponsor en is verheugd dat er weer meer dan €70.000,- voor natuurbescherming is opgehaald.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden geïnteresseerden bieden op fantastische veilingstukken; waardevolle belevenissen die betrekking hebben op de natuur. Het geld dat hiermee werd gerealiseerd komt volledig ten gunste van de projecten voor natuurbescherming over de hele wereld. Zowel particulieren als bedrijven konden bieden en brachten samen meer dan €70.000,- op. Op het diner in Het Berenbos en de lunch met de legendarische Jane Goodall, bekend van haar inzet voor de chimpansee, werd flink geboden.

De veiling werd georganiseerd door de Federatie van Internationale Natuurbescherming (FIN), die zich inzet voor kleine natuurbeschermingsorganisaties over de hele wereld.  Deze 24 leden doen er alles aan om de natuur op deze planeet door te kunnen geven aan toekomstige generaties. Zij hebben projecten die bijvoorbeeld ook op de reizen van All for Nature Travel te bezoeken zijn. All for Nature Travel was daarom graag bereid om deze veiling als hoofdsponsor te ondersteunen.

Het sluitstuk van de avond was een unieke 6-daagse tijgersafari voor 2 personen in India. De reis ging naar Kanha National Park in de tijgerstaat van India. Eén van de grootste en mooiste nationale parken en een ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Deze safari werd geveild als blind bod en alle opbrengsten hiervan kwamen ten gunste van de FIN. Zo kunnen zij in de toekomst nog meer natuur beschermen!

Reizen voor aan natuurbescherming
De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat daarbij centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Meer informatie over de reizen van All for Nature Travel is te vinden op www.allfornature.nl/reizen .

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel is opgericht in 2010 vanuit de persoonlijke overtuiging van oprichtster Annemiek van Gijn om door middel van duurzaam toerisme haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld. Natuurbeschermingsprojecten zijn naarstig op zoek naar financiële middelen om hun doelstellingen te realiseren en de natuur op onze planeet rent achteruit als gevolg van overbevolking en overconsumptie. Enkel de wetenschap dat de mens in 2050 drie planeten nodig heeft om in onze mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.

Ook natuurbeschermingsorganisaties zien in dat de natuur alleen een kans krijgt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit haar behoud. Duurzaam toerisme biedt deze inkomsten en is daarmee een alternatief voor stroperij, overbevissing en houtkap.

De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen die gewend zijn aan een zeker comfort kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. De reizen dragen bij aan het behoud van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Voor meer informatie  kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E: annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:+ 31 (0)348 448146 of + 31 (0) 6 55536702

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Persbericht. Bookmark de permalink.