Reis als eerste naar de bonobo’s in Congo

Na vele jaren van voorbereiding en uitstel gezien de politieke situatie is het ons dit jaar eindelijk gelukt om de reis naar de bonobo’s in de Democratische Republiek Congo voor het eerst vorm te geven. De bonobo komt alleen voor in Congo (DRC) vanwege de natuurlijke barrière met de machtige Congorivier.

Jaren van onrust zorgden ervoor dat niemand vanuit het Westen deze bijzondere naaste verwanten kon bezoeken. Alleen lokale mensen en natuurbeschermers zetten door. Nu krijgt ook u de kans om deze ‘peace loving’ apen van dichtbij te observeren.

Het is de eerste reis die plaats vindt naar dit gebied en u bent onder de deskundige begeleiding van ervaren primatologen. Hij is echter niet voor iedereen geschikt en vraagt doorzettingsvermogen en de bereidheid om te reizen onder primitieve omstandigheden.

Congo: Bonobo Trekking

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.