TOFTigers bestaat 10 jaar!

TOFTigers bestaat 10 jaar!
10 jaar geleden is TOFTigers begonnen als een initiatief om tijgers in India te beschermen door middel van duurzaam toerisme. Inmiddels is TOFTigers uitgegroeid naar een internationale campagne met meer dan 200 leden en is de tijger voor het eerst sinds decennia weer toegenomen in aantal. Er leven nu weer 2226 tijgers in de parken van India, een stijging van 30% ten opzichte van de laatste telling in 2010.

Oprichter en voorzitter van TOFTigers Julian Matthews geeft aan:”Het gaat goed, maar we zijn er nog lang niet. Waar onze focus eerst lag op het overtuigen van overheden, parkautoriteiten en reisorganisaties, kunnen we ons nu meer gaan richten op het vormgeven aan bescherming van leefgebied, de reiservaring van de bezoeker en het creëren van bewustwording in de komende jaren.”

Royal Geographical Society Londen
Dit jaar op 21 mei vierde TOFTigers dit 10-jarige bestaan met een groot fundraising event in de Royal Geographical Society in Londen. De top van natuurbescherming heeft hier gedebatteeerd over:

Is there a future for tigers, elephants and rhinos in the wild?

Drie gerenommeerde sprekers brengen hun missie ‘Conservation Travel’ onder de aandacht. De presentaties vindt u op de bijgevoegde link:
Colin Bell, oprichter van Afrika’s leidende eco-safari organisatie Wilderness Safaris
Julian Matthews, oprichter van de TOFTigers campaign
Jeffrey Parrish van WWF USA

10yearsanniversaryToftigers

Bent u als reisorganisatie betrokken bij reizen naar India of zou u graag willen bijdragen aan de bescherming van de tijger? Neem dan contact op met Annemiek van Gijn, European Representative TOFTigers via annemiek.vangijn@toftigers.org

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.