India, de nieuwe safaribestemming?!

-Persbericht-

Woerden, 11 januari 2016

India,  de nieuwe safaribestemming?!

Het safaritoerisme naar India groeit ieder jaar met 20%. TOFTigers, dat zich inzet voorGood Wildlife Travel Guideduurzaam toerisme en tijgerbescherming, heeft dan ook niet voor niets gratis een nieuwe Good Wildlife Travel Guide voor India en Nepal uitgebracht. De gids staat boordebol duurzame reisideeën voor het spotten van wildlife.

Het management van nationale parken en ondernemers in het toerisme leren steeds meer van de vele Afrikaanse initiatieven op het gebied van natuurbeheer en toerisme, en ook in India zijn bijvoorbeeld ‘wildlife conservancies’ opgezet. Hiermee wordt India en haar subcontinent, dat altijd al geëerd werd door jagers op groot wild, opnieuw op de kaart gezet als fantastische wildlife bestemming, voor fotografie, wel te verstaan. Bekend om zijn tijger, kunt u hier ook de ‘Big 5’ tegenkomen – de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel- met nog eens 4 verschillende soorten beren, ontzettend veel vogelsoorten, wolven en zelfs een mensaap.

De Good Wildlife Travel Guide presenteert 23 wildlife parken met meer dan 200 duurzaam gecertificeerde accommodaties, 200 internationale reisorganisaties waaronder ook 10 Nederlandse namen, waaronder All for Nature Travel, en gerenommeerde Indiase organisaties. De gids is dusdanig opgezet dat de reiziger het Indiase subcontinent en al haar natuurschoon kan ervaren in de wetenschap dat hij bijdraagt aan het behoud ervan.Tijger ovv All for Nature Travel

“Met toerisme als een van de vijf pijlers, van de Premier, voor economische vooruitgang om het land boven de armoedegrens te krijgen, is de noodzaak voor duurzaam toerisme groter dan ooit. Het is hartverwarmend om te zien dat India de zeer goed georganiseerde ‘community wildlife conservancies’ in Kenia en andere gebieden als voorbeeld ziet voor safaritoerisme in de toekomst. Dit geeft goede hoop dat de safari’s zeer wel zullen bijdragen aan de bescherming van het dierenleven en ondersteuning van de locale gemeenschappen in India. De Good Wildlife Travel Guide is erop gericht om safarigangers de juiste keuzes te laten maken terwijl ze de reis van hun leven beleven, “ aldus de voorzitter van TOFTigers Julian Matthews.

Centraal in de gids staat de TOFTigers Pug Mark accreditatie, de hoogste duurzaamheidsstandaard voor accommodaties in natuurgebieden in Zuid-Azië. Zij zorgt PUG Ratingervoor dat lokale gemeenschappen en natuurbescherming in het hart van de organisatie staat. PUG gecertificeerde accommodaties variëren van luxe lodges met het wildlife voor de deur, die zeker niet onderdoen voor enkele van de beste lodges in Afrika, tot home-stays voor de budgetreiziger, een verblijf in een boomhuis en zelfs cruises over de rivier.

Het is de missie van TOFTigers om de natuur en het dierenleven – waaronder de tijger en vele andere bedreigde diersoorten- op het Indiase subcontinent te beschermen door middel van het creëren van de economische voordelen en inspirerende wildlife ervaringen die natuurreizen met zich meebrengen. TOFTigers heeft een ketenmodel opgezet voor de gehele reisbranche, ze organiseert de Wildlife Travel Awards, creëert bewustwording door middel van publicaties en heeft een netwerk aan ‘Village Wildlife Guardians’ die meehelpen om de illegale handel te bestrijden. De PUG Mark is erkend door de Global Sustainable Tourism Council dat wordt ondersteund door de Verenigde  Naties.

Good Wildlife Travel Guide is gratis beschikbaar als interactieve digitale publicatie of als PDF te downloaden op http://toftigers.org/goodwildlifetravelguide2016/

– eind –

Perscontacten:
Tel.: Julian Matthews, Voorzitter TOFTigers +44 (0)1963 824514 / +44 (0) 7977 443707 of Annemiek van Gijn, European Representative TOFTigers  +31 (0)6 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.