Onze Congo reis in De Volkskrant

Republiek Congo: Het Afrika van Tarzan

Een uniek project voor safarigangers: gorilla’s en bosolifanten zoeken in het regenwoud van Odzala National Park. Als toerist deel je er een kamp met wetenschappers.                                                                           Geschreven door Noël van Bemmel #Volkskrantmagazine

Je denkt eerst: die spoorzoeker maakt een grapje… De kleine, gespierde Congolees wijst naar een donkergroene muur van stengels en bladeren. Past geen hand tussen. Maar ergens daarachter, verzekert hij, zijn de gorilla’s voor het laatst gezien. Een mooi moment – zou je denken – om een glimmend kapmes te trekken en je als een 19-eeuwse ontdekkingsreiziger een weg te banen. Maar zo gaat dat niet meer. De spoorzoeker pakt een kleine Gardena-snoeischaar uit zijn holster en gaat stapvoets voorwaarts: knip, knip, knip…   <lees hier het hele verhaal>

Wilt u zelf ook Congo en het donkere hart van Afrika ontdekken? Kijk dan bij deze reis van All for Nature Travel.

There are 4 gorillas per square kilometer in Odzala National Park

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.