Blog – Grizzly’s van Glendale Cove – Dinershow

Na een 2 uur durende boottrip door Knight Inlet komen we aan in Glendale Cove. Een kleine prachtige groene oase verstopt in een baai. Grizzlybeer wonderland! Het is laag water en grote delen van de oever komen letterlijk boven water. We speuren de waterlijn af. Zo blijkt maar weer, zelfs twee grizzlyberen kun je makkelijk over het hoofd zien. De 2 zware jongens vallen bijna niet op tussen de rotsen en het zeewier. Alleen als ze bewegen kun je ze zien langs de waterlijn.

foto 4

Nadat we de grizzlyberen gespot hebben stappen we over op een platbodem boot zonder motor. Onze gids heeft eerst een verkleedpartijtje met een lieslaarzen overal, waarna hij zich zachtjes in het water laat glijden. Geruisloos trekt en duwt hij de boot langzaam dichter naar de waterkant waar de beren druk aan het strandjutten zijn. Per dag moet er zo’n 20.000 calorieën naar binnen gepropt worden om straks relaxt een winterslaap te doen en weer fruitig te ontwaken tijdens de volgende lente. Een dagtaak voor een beer tijdens de zomer. <Lees hier het hele verhaal>

 

Deze ervaring deed onze wildlifespotter Kieke op in Glendale Cove. Wil jij zelf ook grizzlyberen spotten of zalm zien vangen? Dan is dit de perfecte reis voor jou: Door het oog van de grizzlybeer

All for Nature Travel biedt echter nog vele andere berenreizen aan:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.