Blog – Sri Lanka: Land van Mens en Olifant…..

Een verweesde olifantenbaby die op zoek is naar melk bij het opvangcentrum in Udawalawe op Sri Lanka. Een angstige boer in het donker op zijn akker, die met groot licht zoekt naar olifanten en vuurwerk afsteekt om ze te verjagen van zijn akker. Twee aandoenlijke keerzijden van dezelfde medaille en de dagelijkse realiteit op Sri Lanka.

all-for-nature-blog-sri-lanka-land-mens-en-olifant-1
Een groene wildlife oase
Sri Lanka is een eiland, maar zat ooit vast aan het Indiase subcontinent. Het dierenleven op Sri Lanka komt dan ook erg overeen met dat van India. Tot de aansprekende dieren die hier voorkomen behoren lippenberen luipaarden, wilde zwijnen, Sambar- en axisherten, jakhalzen en……Aziatische Olifanten. Hiervan lopen er op dit kleine eiland nu nog 6.000 rond. Dat lijkt veel maar rond 1900 leefden er nog 60.000 in de Sri Lankaanse wildernis. <Lees hier het hele verhaal>

Wilt u ook bijdragen aan een beter bestaan voor mens en olifant op Sri Lanka?
Ga dan mee op deze reis: Sri Lanka: Land van Olifanten of Sri Lanka: Wildlife & Beach

Wildlifespotter Annemiek van Gijn was hier onderweg in december.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.