Blog – Expeditie Paradijsvogel: Breakdancers in het bos

Paradijsvogels behoren tot de mooiste vogels van de wereld. Van de 43 soorten komen er 39 voor in Papoea-Nieuw-Guinea en Australië. Hoe gaaf zou dat zijn? Oog in oog met een dansende paradijsvogel!

Tijdens het paarseizoen reisde ik af naar de andere kant van de wereld om een poging te wagen. Weliswaar altijd in mijn achterhoofd houdend dat de expeditie toch wel een uitdagende opgave zou worden. Het team van de National Geographic met Tim Laman & Edwin Scholes deed er achttien expedities over, in acht jaar, voor ze alle 39 paradijsvogels fatsoenlijk op de gevoelige plaat vast wisten te leggen.

all-for-nature-papua-bird-of paradise-1 (4)

Er is concurrentie in de boomtoppen. Niet alleen vrouwtjes komen op de lokroep af….. Een ‘dance battle’ tussen de stoere mannetjes mag niet ontbreken. Er wordt gedraaid, geshuffeld, gesprongen, op zijn kop gehangen, gehopt, gedept en gebreakdanced, waarbij de laatste nieuwe moves van de bladerdek worden geshowd. “So you can think you can dance” op het hoogste niveau. < Lees hier het hele verhaal >

Deze ervaring deed onze wildlifespotter Kieke op in Papoea-Nieuw-Guinea. Wil jij zelf ook op zoek naar de paradijsvogel? Dan is dit de perfecte reis voor jou: Papoea-Nieuw-Guinea:Paradijsvogel Avontuur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.