Blog – Tufi’s tropische duik: het macro aquarium

Via een korte vlucht en een landing op het lokale voetbalveld, komen we aan bij Tufi Resort, in Papoea-Nieuw-Guinea, een unieke duikbestemming binnen de beroemde Koraaldriehoek. Veel gave duikbestemmingen in Zuidoost-Azië in bijvoorbeeld Indonesië, Filipijnen, Maleisië vallen binnen de Koraaldriehoek. Het grote voordeel van Papoea is dat hier amper andere duikers of snorkelaars zijn en het rif dus in prachtige onaangetaste staat verkeerd.

Hier in het fjord gaat het vooral om het klein maar fijn. Er is hier geen stroming, alleen een lichte deining van eb en vloed, waardoor je langzaam door de koraal tuin zweeft en zo nu en dan een beetje bij moet sturen als je ineens in je ooghoek een felle kleur spot. Soms zo klein als een speldenknopje kom je ze in alle kleuren van de regenboog tegen: de zee-naaktslakken (nudibranches). Hoe feller de kleur, deste giftiger ze zijn. Ofwel het alle grootste waarschuwingssein van de dierenwereld voor ‘don’t eat me or you will die’.

De verschillende clownvisjes die we tegenkomen proberen altijd een beetje stoer te doen zo vlak voor je duikbril, maar laat een belletje ontsnappen uit je ademautomaat en als de wiedeweerga schieten ze weer tussen de giftige tentakels van hun veilige anemoon. Heel veel kleine visjes en garnalen schuilen tussen het woud van koraal, maar als je even stopt, niet beweegt en heel rustig ademt komen ze tevoorschijn om te kijken wat voor rare wezens door een raampje naar ze staren.   < Lees hier het hele verhaal >

Deze ervaring deed onze wildlifespotter Kieke op in Papoea-Nieuw-Guinea. Wil jij zelf ook duiken in een van de meest ongerepte riffen van de Koraaldriehoek? Wij werken graag een duikreis bij Tufi Resort op maat voor u uit.

Wil je het combineren met de paradijsvogels van Papoea? Dan is dit de perfecte reis voor jou: Papoea-Nieuw-Guinea: Paradijsvogel Avontuur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.