Blog – Neushoorns in Kenia – Almost Gone

Via een ‘dust road’ rijden we dwars over het platteland van Kenia naar Ol Pejeta Conservancy. Wolken stof stuiven naar binnen bij het passeren van een tegenligger. Als je inademt proef je het oranje stof en kraken de zandkorrels lekker tussen je tanden. De weg zit vol met oneffenheden en onze chauffeur probeert de gaten ten grote van een hippo plunch pool zo goed mogelijk te ontwijken. Ondanks zijn kuilen-uitwijk-actie lijkt het alsof we heftige turbulentie hebben en ook hier zorgt onze gordel ervoor dat we niet van ons stoeltje stuiteren.

Zodra we het park inrijden zien we in de verte al dat er een olifant vergezeld door een kudde zebra’s, zijn grote dorst aan het lessen is bij de waterhole, in de koelte van de ochtend. Nog verder komen drie neushoorns aangeslenterd over de vlakte. Vanuit het struikgewas komt nog een andere neushoorn vergezeld door een baby neushoorn, ook voor een drinkontbijt. Mama komt trots haar kleine schatje showen. Bij de waterhole begroeten de 4 neushoorns elkaar. Het kleintje is nog wat verlegen en houdt zich schuil achter de dikke billen van mama neushoorn.

all-for-nature-travelsoap-kenia-2017-4
We kunnen zo goed het verschil zien tussen de 3 witte neushoorns en de zwarte neushoorn met jong. De witte neushoorns met hun brede of wijde lip om het gras te grazen en de zwarte neushoorn met een punt lip om de blaadjes of twijgjes van de struiken te stropen.

Voor ons ziet het er magisch uit ”Als zwart en wit elkaar ontmoeten, terwijl ze allemaal even grijs zijn!” In een ver verleden was er een Babylonische spraakverwarring tussen de Engelsen en de Afrikaanse boeren. De ‘wijd lip’ neushoorn werd zo fonetisch vertaald naar ‘white lip’ door iemand die toch behoorlijk kleurenblind was of nog nooit een neushoorn in het echt gezien heeft. Zo werd niet veel later de ‘white rhino’ een feit en hebben ze de ander soort voor het gemak en lekker origineel dus ‘black rhino’ genoemd.< Lees hier het hele verhaal >

Deze ervaring deed onze wildlifespotter Kieke op in Ol Pejeta Conservancy. Wilt u zelf een bezoek brengen aan Ol Pejeta Conservancy? Dat kunt u doen als extensie op deze reizen: Kenia: Droomsafari ‘Walking with the Maasai’ en Kenia: Elephants & Luxury

Wil jij zelf op safari en neushoorns spotten op de savanne? All for Nature Travel biedt echter nog vele andere neushoornreizen aan:
Zuid-Afrika: Hands-on bij Rhino Conservation
Nepal: Koninklijke Natuur & Wildlife
India: Big 5 Safari

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.