leeuw Tarangire NP © All for Nature Travel

Wil jij aanwezig zijn bij het zenderen van 3 leeuwen in Kenia?

Lion collaring Nakuru, Kenia, safariDe Afrikaanse leeuw en koning der dieren wordt zwaar bedreigd. Op dit moment wordt het aantal leeuwen in Kenia geschat op slechts 2000 individuen en ieder jaar neemt hun aantal met 100 af.

In februari moet Stichting Leo drie leeuwen voorzien van een zender in Lake Nakuru National Park in Kenia. Het is bekend dat de leeuwen steeds vaker het park verlaten en zo een gevaar vormen voor het vee en de mensen in de omgeving èn voor zichzelf. Dit jaar zijn al meerdere leeuwen in de omgeving van Lake Nakuru gestroopt.

Stichting Leo en Kenya Wildlife Services spannen zich al jaren in om dit soort Human-Wildlife conficten te voorkomen.  De leeuwen uit Nakuru passeren de parkgrenzen en bezoeken de omliggende landbouwgebieden, waar ze voor onrust zorgen onder de lokale bevolking. In Nairobi National Park werd dit succesvol opgelost door enkele leeuwen van het park te voorzien van satellietzenders. Deze zenders sturen signalen uit als de leeuwen dorpen met vee naderen. Hierdoor kunnen de conflictgebieden in kaart worden gebracht, de veehouders en bewoners tijdig worden gewaarschuwd en kunnen adequate oplossingen worden gezocht.

Van 17 t/m 21 februari wil men om deze reden drie leeuwen zenderen in Nakuru National Park en 6 klanten van All for Nature Travel mogen daarbij aanwezig zijn. Boek voor 15 december een reis van onze website naar Kenia met vertrek in februari en wij zorgen er voor dat jij er 4 dagen bij bent als de leeuwen door Stichting Leo en KWS worden gelokaliseerd, verdoofd en worden voorzien van een GPS-zender.

All for Nature Travel stelt de zenders ter beschikking en jij hoeft alleen de kosten voor het vervoer en het verblijf in Nakuru NP te betalen t.w.v. ca. €1600,- per persoon. Dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en de definitieve kosten worden op het moment van boeking bepaald. U kunt een reis van onze website als basis nemen of wij werken een 11-daagse safari op maat voor u uit.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten