Azoren: Drie eilanden extensie

Flores, Poco da Ribeira do Ferreiro All for Nature TravelAzoren: Drie eilanden extensie

  • Breid uw week op Pico of Santa Maria uit met deze extensie
  • Bezoek drie eilanden Faial, Flores en Corvo in zeven dagen
  • Wandel en ontdek Flores, het meest westelijke puntje van Europa, per auto
  • Bezoek Corvo, het kleinste eiland van de Azoren, met de boot en beklim de vulkaan
  • 7 dagen, privé-extensie, vertrek april t/m oktober, vanaf €470,- per persoon

Uw natuurreis:
Uw extensie begint op Faial, dat op 30 minuten varen ligt vanaf Pico. Dit prachtige eiland is heuvelachtig en wordt gedomineerd door de hoogste berg, de Cabeço Gordo Caldera.Haven Horta met de Pico All for Nature Travel Met een hoogte van 1.043 meter en een krater van 2 km breed, is het zeker een bezichtiging waard. Horta, de enige stad op Faial, is één van de meest levendige en mooiste steden van de Azoren. Het heeft prachtige uitzichten naar Pico en soms São Jorge en een grote rijkdom aan monumentale architectuur. De beroemde haven is over het algemeen gevuld met kleurrijke jachten die hier tijdens hun reis over de Noord-Atlantische Oceaan voor anker gaan. Vlak in de buurt van het historische centrum en de haven hebben wij een gezellige B&B voor u gereserveerd.

De volgende dag vliegt u door naar het meest westelijke eiland van de Azoren, Flores. De eilanden van de Azoren zijn ontstaan op de vulkanische scheidingslijn van 3 verschillende continentale platen, die steeds verder uit elkaar worden gedreven. Faja Grande het meest westelijke puntje van Europa All for Nature TravelDit eiland is, met zijn kleine 4000 inwoners en beperkte infrastructuur, nog met recht ongerept te noemen. De overweldigende natuur die bestaat uit kratermeren, steile kliffen, watervallen en endemische planten heeft hier nog de overhand. Het is een walhalla voor wandelaars. Op de luchthaven staat een autootje voor u klaar.

Hiermee rijdt u naar de B & B Aldeia da Cuada, een authentiek dorpje dat liefdevol in ere is hersteld door de eigenaars Silvio en zijn vrouw. Het bestaat uit 15 huisjes die met elkaar zijn verbonden middels een karrenspoor. Het ontbijt wordt geserveerd in de oude kerk. Voor auto’s is hier inderdaad geen ruimte, maar de huisjes zijn met liefde voor detail opgeknapt en van alle gemakken voorzien. Inclusief keukentje, zodat u er niet iedere avond op uit hoeft voor het diner.Interieur AldeiiadaCuada

Aldeia da Cuada is uw thuis voor de komende 5 nachten en u kunt er te voet en met de auto op uit trekken om het eiland en haar natuurschoon te verkennen. Op een van de dagen staat een bijzondere excursie naar het kleinste eiland van de Azoren gepland. Corvo heeft ca 700 inwoners en ligt 24 km van Flores. De verbinding met dit eiland is verre van optimaal, maar wij hebben voor u een bootexcursie met gids gepland waarbij u ook nog de kans heeft dolfijnen en walvissen tegen te komen. Op Corvo gaat u aan land en bezoekt u de krater. U wordt naar het hoogste punt gebracht en loopt in 2 uur terug naar beneden waar de boot weer voor u klaar ligt. U bent een hele dag van 10:00-17:00 uur onderweg. Deze activiteit is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden en zal flexibel worden ingepland.Flores met Corvo op de achtergrond All for Nature Travel
Op dag 7 vliegt u terug naar Horta op Faial voor uw vlucht terug naar huis.

Bent u geïnteresseerd in deze reis, boekt u dan alstublieft zo vroeg mogelijk. Het aantal accommodaties is zeer beperkt en het hoogseizoen is vaak al 6 maanden van te voren volgeboekt. Wilt u een uitbreiding naar bijvoorbeeld het idyllische eiland São Jorge of een reis op maat? Minimaal 6 maanden voor vertrek werken wij dat graag voor u uit.

Reisperiode:
1 april t/m 31 oktober

Reissom privé-extensie: (bij twee personen)
Vanaf €470,- per persoon, op basis van twee samenreizende personen. 6 overnachtingen, incl. huurauto, binnenlandse vlucht vanaf Faial en excursie Corvo. Hoogseizoenstoeslag juli t/m september €120,- per persoon.

Vraag hier uw offerte op.
Deze reis is alleen te boeken als uitbreiding op een van onze Azoren reizen en niet als losse reis.

Ga hier terug naar het complete overzicht van onze reizen.

Of klik op Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij, Walvissen en Natuur op Pico, Blauwe Vinvis en meer… en De Mooiste Duikweek van Europa.