Uw reis draagt bij aan het Wereld Natuurfonds (WNF)
Iedere reis van All for Nature Travel draagt direct bij aan natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 werd geïnvesteerd in natuurbehoud. Maakt u onderstaande reizen met ons, dan ondersteunt u het WNF.
Het Wereld Natuur Fonds streeft naar een wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur. Het WNF zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. Zij streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen zij een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven.
Het WNF heeft de wereld opgedeeld in verschillende thema’s en een paar daarvan ondersteunen wij met onze reizen:
- Eén van de projecten die zij ondersteunen is de Koraaldriehoek, het zee- en kustgebied waar onze reis naar Papoea-Nieuw-Guinea naar toe gaat.
De Koraaldriehoek wordt ook wel de kraamkamer van de wereldzeeën genoemd, zo rijk is het gebied aan planten en dieren. Helaas is dit zeeparadijs in gevaar, onder meer door onverantwoorde visserij, vervuiling en klimaatverandering. Het Wereld Natuur Fonds werkt hard aan het behoud van de Koraaldriehoek, waar niet alleen zeeleven, maar ook miljoenen mensen van afhankelijk zijn. Uw reis draagt bij aan dit project.
- In samenwerking met de Spaanse overheid ondersteunt het WWF de Iberische lynx met speciale fokprogramma’s, beschermen zij hun leefgebied en investeren zij in maatregelen die het leefgebied verbeteren, zoals het uitzetten van prooidieren en het creeeren van wildviaducten en corridors. Het WWF was ook betrokken bij het opzetten van de fotografische schuilhut waar u op deze reis verblijft. Meer weten over de Iberische lynx en haar bedreigde status? Bezoek onze Iberische lynx wildlifepagina.
- Voor Antarctica werken zij samen met WWF Australia’s Southern Ocean project om de Zuidelijke Oceaan te beschermen. De belangrijkste bedreigingen zijn de opwarming van de aarde, overbevissing, milieuverontreiniging en de komst van invasieve dier- en plantensoorten. Slechts een klein deel van deze vitale en voedselrijke wateren zijn beschermd gebied. In 1980 is de Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) opgericht en zijn er op internationaal gebied afspraken gemaakt en er wordt nog steeds onderhandeld over de rechten en aanspraken van de diverse landen. In december 2020 hebben WWF en Greenpeace i.s.m. andere NGO’s successen geboekt en is het vissen op kril in 4500 km² ten noorden van het Antarctisch Schiereiland verboden. Dit om een grote kolonie Adeliepinguins en zeezoogdieren te beschermen. Meer weten het onderwaterleven en haar bedreigde status? Bezoek onze wildlifepagina’s Walvisachtigen en Pinguïns.