Duurzaam Toerisme & MVO beleid

De gehele filosofie van All for Nature is erop gericht om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit wordt gestaafd door het Duurzaam Toerisme & MVO beleid van de organisatie (Duurzaamheidsverslag 2015):

 1. De bijdrage aan het behoud van onze planeet is vastgelegd in de statuten van de vennootschap. Daarnaast wordt ieder jaar minimaal 10% van de omzet geïnvesteerd in natuurbescherming.
 2. All for Nature is gecertificeerd door Travelife. Travelife zet zich in voor duurzaam toeristisch ondernemen en ondersteunt reisorganisaties bij het realiseren van hun duurzaamheidsprestaties.
 3. All for Nature heeft een coördinator Duurzaam Toerisme in dienst die het ANVR examen voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen heeft afgelegd en behaald.
 4. All for Nature is partner van MVO Nederland om haar kennis te delen en nieuwe kennis te vergaren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in zijn algemeenheid. Op internationaal vlak maakt All for Nature onderdeel uit van The Long Run, een groot internationaal, toeristisch netwerk van bestemmingen, bedrijven en organisaties, die zich hard maken voor een duurzame toekomst van onze planeet.
 5. Iedere reis draagt indirect maar ook direct bij aan een natuurbeschermingsproject in de vorm van een serieuze donatie. De hoogte verschilt per reis maar in het totaal wordt minimaal 10% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming.
 6. De medewerkers van All for Nature reizen met het openbaar vervoer of maken gebruik van elektrisch rijden.
 7. All for Nature zet zich actief in voor TOFTigers en oprichter Annemiek van Gijn is bestuurslid bij de natuurbeschermingsorganisatie GlobeGuards.
 8. All for Nature promoot en geeft voorlichting over duurzaam toerisme en natuurbescherming middels de website, sociale media, persvoorlichting, brochures en andere vormen van  klantencommunicatie.
 9. All for Nature werkt alleen samen met partners op het gebied van toerisme die ook de onderstaande regels hanteren:
 10. De ecologische voetafdruk van ons kantoor wordt geminimaliseerd door zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken, door zoveel mogelijk papierloos te werken, al het afval te scheiden en gebruik te maken van kringloop- of FSC gecertificeerd papier. Een mooi voorbeeld hiervan is de All for Nature Travel app voor onze reizigers.
 11. Bij de selectie van onze accommodaties kijken we naar de kleinschaligheid, het duurzaamheidbeleid* ,de mate waarin zij de lokale bevolking laten mee verdienen aan de inkomsten en het sociale beleid voor hun werknemers.
 12. De CO2 uitstoot van de internationale en lokale vluchten van alle geboekte reizen wordt gecompenseerd.

* 11. Wij kunnen helaas niet bij iedere accommodatie garanderen dat de ecologische voetafdruk CO2 neutraal is. In de afgelegen gebieden waar de reizen naar toe gaan zijn weinig alternatieven. Wij geven er dan de voorkeur aan om de reis toch door te laten gaan om de lokale bevolking en de natuurbeschermingsprojecten hun inkomsten niet te laten ontberen.