Wie is All for Nature?

All for Nature is in 2010 opgericht door Annemiek van Gijn. Inzet voor een betere wereld was, en is nog steeds, haar drijfveer. Toerisme is een van de grootste industrieën ter wereld en in de reisbranche kreeg duurzaam toerisme toen nog weinig navolging. Met All for Nature Travel wilde zij een voorbeeld stellen.

Natuurbeschermingsprojecten zijn naarstig op zoek naar financiële middelen om hun doelstellingen te realiseren. De natuur op onze planeet rent achteruit als gevolg van overbevolking en overconsumptie. Enkel de wetenschap dat de mens in 2050 drie planeten nodig heeft om in haar mondiale voetafdruk te voorzien zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.

Ook natuurbeschermingsorganisaties zien in dat de natuur alleen een kans krijgt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit haar behoud. Duurzaam toerisme biedt zulke inkomsten en is daarmee een alternatief voor stroperij, overbevissing en houtkap.

Naast de oprichter van All for Nature, is Annemiek van Gijn lid van het bestuur van de GlobeGuards, voorheen Federatie voor Internationale Natuurbescherming. Hiermee ondersteunt zij kleine internationale natuurbeschermingsprojecten bij het realiseren van hun doelstellingen. Voorheen was zij European Representative van TOFTigers, een vrijwillige campagne van meer dan 160 internationale reisorganisaties die zich inzetten Caroline Thomas om het leefgebied van de tijger te beschermen.

Caroline Thomas
Caroline is al vele jaren werkzaam in de reis- en recreatiebranche. Enthousiast over de prachtige wildlifefereizen en de inzet van All for Nature Travel voor behoud van de natuur is zij sinds januari 2018 hier met veel plezier aan het werk. Als medewerker verkoop  onderhoudt zij contact met de klanten en agenten.

 

Annemarie VoogtAnnemarie Voogt
Annemarie heeft haar sporen in de reisbranche verdiend en een hart voor de natuur. Zij is in 1990 afgestudeerd aan het NHTV in Breda. Sinds 2016 is zij werkzaam voor All for Nature Travel en verantwoordelijk voor de Marketing Communicatie en de All for Nature Travel app.

 

Kieke van Maarschalkerwaart
Kieke reist voor All for Nature Travel over de hele wereld Kieke van Maarschalkerwaart op zoek naar ongerepte natuur en haar dierenleven. Er is bijna geen bestemming waar ze nog niet is geweest en bijna geen dier dat ze nog niet in het wild heeft gezien. Zij is All for Nature Travel’s officiële wildlife spotter en deelt haar ervaringen via sociale media en de nieuwsbrief.

Biodiversity Innovation Award
All for Nature Travel laat zien dat duurzaam toerisme daadwerkelijk kan bijdragen aan natuurbescherming. Niet voor niets zijn zij winnaar van de Biodiversity Innovation Award 2011, uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Uiteraard kan All for Nature deze bijdrage alleen realiseren met zeer begaafde partners en toeleveranciers, die het streven naar een betere wereld volledig onderschrijven. Dit is geformuleerd in het Duurzaam Toerisme & MVO beleid.