Azoren: De mooiste duikweek in Europa

“Weinig mensen weten dat je in Europa kunt duiken met mantaroggen en walvishaaien. Al decennia zetten wij ons hier in voor de bescherming van dit gebied. Kom naar Santa Maria op de Azoren, de mooiste duikspot van Europa!” Jorge Bothelo, eigenaar duikschool Santa Maria

  • Met haar heldere water en enorme biodiversiteit is Santa Maria de mooiste duikbestemming van Europa
  • U trekt er een volle week op uit, bezoekt 10 verschillende duikspots en maakt kennis met onderzoek van Mata Catalog
  • Duik samen met de projectleider van Manta Catalog als zij gegevens verzamelt over manta’s en andere duivelsroggen
  • Van juli t/m september komt hier de reuzenmanta in grote aantallen voor
  • Ook de walvishaai en maanvis worden af en toe gespot
  • Kortom een fantastische onderwaterwereld, ook voor snorkelaars
  • 8 dagen, reisperiode juni t/m september, vanaf €675,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze 8-daagse reis brengt u naar Santa Maria op de Azoren via Lissabon. De Azoren is een kleine eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn ontstaan op de vulkanische scheidingslijn van drie verschillende continentale platen. En dat maakt duiken hier zo bijzonder.2017 Santa Maria
Meer dan 26 soorten dolfijnen en walvissen doen zich hier het hele jaar door te goed aan de voedzame wateren. Santa Maria is het warmste en meest zuidelijke eiland van de Azoren en in de zomer, van juni t/m september, komen hier haaien en roggen in grote aantallen naar toe.

Het Ambrosio rif bijvoorbeeld ligt slechts 3 km buiten de kust van Santa Maria en is een ‘cleaning station’ voor vele soorten vissen. Ook de maanvis en de walvishaai wordt hier af en toe gespot. De enorme reuzenmanta, met zijn doorsnede van 3,5 tot wel 6 meter, wordt hier dan met grote zekerheid gezien. Ook los van deze iconische vissen is het een enorm biodiverse onderwaterbestemming met 10 fantastische duikspots op 20 minuten tot 2 uur varen vanaf de haven. Met een onderwater vulkaan, tunnels, gezonken schepen en een grot vol met kreeften wordt dit met recht de mooiste duikweek in Europa.

U verblijft in een van onze 3-4 sterren accommodaties met zwembad met 10 duiken en tussendoor genoeg gelegenheid om bij te komen of de rest van het eiland te verkennen. Uw reis draagt bij aan het werk van Manta Catalog en het onderzoek naar duivelsroggen op de Azoren. Ook uw foto’s kunnen bijdragen aan het onderzoek. Het stippenpatroon op de buik van iedere manta is uniek en wordt gebruikt voor identificatie. In juli, augustus en september is de projectleider van Manta Catalog persoonlijk aanwezig om gegevens te verzamelen. Zij zal een presentatie geven en zal u begeleiden op een van de duiken voor een bijzonder inzicht in haar onderzoek.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Charming Blue Santa MariaHet standaardhotel bij dit arrangement is het 3-sterren Santa Maria hotel. Wilt u echter een bijzondere en kleinschalige accommodatie in het hart van Vila do Porto? Verblijf dan in het 4-sterren boutique hotel Charming Blue. Het hotel is duurzaam opgezet en bestaat uit 15 luxe kamers met restaurant en zwembad. Het is vorig jaar geopend en lees hier de ervaringen van andere reizigers op Tripadvisor.

Reisperiode:
juni t/m september

Reissom 8-daagse privé reis:
Vanaf € 675,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer en exclusief de internationale vlucht. Meerprijs voor verblijf bij Charming Blue €75,- per persoon. Incl. 7 overnachtingen, 10 duiken bij PADI gecertificeerde duikschool en een bijdragen van €50,- aan het onderzoek van Manta Catalog.
* Reist u graag met uw partner mee, maar wilt u niet duiken. Dat kan vanaf €250,- per persoon.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Het is mogelijk om langer op de Azoren te blijven en de andere ongerepte eilanden te bezoeken of op whale watching te gaan op Pico. Kijk bijv. bij Walvissen en Natuur op Pico of Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).