

Ultieme wildlife beleving
Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.
Highlights van deze natuurreis:
Deze reis is samengesteld in exclusieve samenwerking met de ‘Orangutan Foundation UK’. Pure natuurbescherming en geen opvangstation of project dat in het leven is geroepen om inkomsten te genereren uit het toerisme. Zo geniet slechts een klein aantal reizigers het voorrecht om achter de schermen te kijken van de orang-oetan bescherming in de weelderige regenwouden van Borneo. Deze avontuurlijke reis geeft u niet alleen unieke kennis over het werk van de Foundation, het geeft u ook de kans om oog in oog te staan met wilde orang-oetans in hun kwetsbare leefomgeving.
Uw inzichten zullen groeien omtrent de essentiële rol van het regenwoud in het gevecht om het behoud van de orang-oetan. De lokale bevolking die in het regenwoud woont, is hierbij ook een belangrijke factor. Hier hoort u meer over als u projecten bezoekt die lokale gemeenschappen ondersteunen bij het behoud van de orang-oetan.
Een comfortabele lodge in Tanjung Puting National Park is uw uitvalsbasis. U reist zelfs een dag naar een gebied dat niet toegankelijk is voor publiek en enkel is voorbehouden aan onderzoekers en orang-oetans. Dit maakt van deze reis een absolute unieke ervaring! En een waardevolle ondersteuning in het gevecht tegen uitsterving van deze bijzondere verwanten.
Een voorproefje op uw reis: moeder orang-oetan met baby
Bijgaande videobeelden zijn gemaakt op onze novemberreis in 2017. U ziet o.a. een moeder orang-oetan die haar baby voedt.
Van 20 t/m 30 november 2021 vindt een speciale 30 jaar Orangutan Foundation jubileumreis plaats, waarbij de oprichtster Ashley Leiman een klein aantal gasten 11 dagen meeneemt naar de orang-oetans op Borneo en Sumatra. Richtprijs €9995,-. Het aantal plaatsen is beperkt.
Rimba Ecolodge in Tanjung Puting National Park op Borneo
Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.
Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.
Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.
U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking door de jungle is het belangrijk dat u lange mouwen heeft en een lange broek draagt. Ongedierte en muggen maken dankbaar gebruik van onbedekte delen. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en muggenspray. Een regenjas is ook zeker aan te bevelen, omdat het hier ook in de droge tijd kan regenen.
Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter wel op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage en een eigen snorkelset kan handig zijn, al kan die ter plaatse ook worden gehuurd. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.
Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set met O.R.S. tegen uitdroging.
All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.
U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo of goedendag is Selamat sore en dankuwel is Terima kasih in de lokale Bahasa Indonesia taal.
De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah (Rp). Indonesië beschikt over een uitgebreid netwerk van ATM’s (geldautomaten) aangesloten op het VISA/Cirrus/Maestro netwerk. Op de kleinere eilanden en in afgelegen gebieden is dit beperkt dus neemt u ook altijd voldoende cash geld mee. Het is dus mogelijk om in de steden geld van de ATMs te pinnen en te vermijden met veel geld rond te wandelen. Het is dus aan te raden om in ieder geval een kredietkaart en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen. Gebruik van kredietkaarten is beperkt tot de duurdere aangelegenheden en grote hotels maar is in stijgende lijn. Helaas stijgt daarmee ook het aantal gerapporteerde gevallen van kredietkaartfraude. Wees waakzaam bij betaling met kredietkaarten, doe bij voorkeur enkel betalingen waarbij gebruik van de pincode vereist is als controle i.p.v. handtekening (kredietkaarten met chip).
De euro is nu overal goed ingeburgerd, en wordt in wisselkoersen en hotels vlotter omgewisseld en aanvaard dan de USD (bepaalde series of jaargangen van de USD worden geweigerd). Luxe-uitgaven als duiktrips kunnen steeds in euro worden vereffend. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet aangewezen grote geldsommen cash te vervoeren, gelet op de alomtegenwoordigheid van geldautomaten. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures.
Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.
Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.
Indonesië kent een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 29C. De evenaar loopt over het grote eiland Sumatra. In berggebieden kan het koeler zijn. In de zogenaamde moessonperioden kan je prima door Indonesië reizen; de luchtvochtigheid is hoger, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is wat minder stoffig en er zijn meer vruchten. Het betekent niet, dat het in de moessontijd steeds regent. In feite kun je het hele jaar door elke dag een regenbui verwachten. Die tropische buien veroorzaken in korte tijd een enorme regenval, de straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Als het regent is dat meestal in de namiddag of avond. Meestal regent het niet achter elkaar door.
Moessonperioden Indonesië:
U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels.
Een visum voor Indonesië is verplicht maar houders van een Belgisch en Nederlands paspoort kunnen dit aanschaffen bij aankomst mits zij niet langer dan 30 dagen in Indonesië blijven. Zorgt u er wel voor dat u het benodigde geld hiervoor cash bij u heeft. Er kunnen behoorlijk lange rijen ontstaan bij de douane en bankautomaten. Op dit moment 35 USD per persoon.
Als u aankomt bij één van de volgende luchthavens kunt u een gratis visum aanvragen: Kuala Namu in Medan, Soekarno-Hatta in Jakarta, Juanda in Surabaya, Ngurah Rai in Denpasar of Hang Nadim in Batam. U moet dan wel via één van deze luchthavens het land weer verlaten en in het bezit zijn van een ticket voor uw vlucht naar huis of naar de volgende bestemming. Dit visum is 30 dagen geldig en niet te verlengen.
Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.
Indonesië is ingedeeld in drie verschillende tijdzones. Het tijdsverschil op de eilanden Sumatra en Java bedraagt 5 uur (later), op de eilanden Sulawesi, Bali, Lombok en de andere Kleine Sundaeilanden: 6 uur later. Kalimantan is verdeeld over twee tijdzones. In de winter komt hier nog een uur bij.
Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl
De medische diensten zijn niet te vergelijken met die in Europa. De weinige internationale klinieken zijn bovendien duur. Voor belangrijke medische ingrepen gaat men beter naar Singapore, Bangkok of Australië. Een goede en aangepaste reisverzekering is dus aan te raden. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen! O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.
Kraanwater is ondrinkbaar. Gebruik uitsluitend water uit flessen (grote kannen of flessen) waarvan de zegel niet geschonden is.
Wegens vogelgriep – zie verder – dient alle gevogelte goed gebakken of gekookt te zijn. De hygiënische standaarden zijn niet overal dezelfde en het eten van eettentjes is te mijden. Eet bij voorkeur goed gekookt voedsel en geschilde vruchten en vermijdt rauwkost. Recent werden verschillende gevallen van methanolvergiftigingen met dodelijke afloop gemeld. Reizigers wordt aangeraden geen lokaal gestookte alcohol te aanvaarden of te nuttigen en vooral op Bali en Lombok waakzaam te zijn bij het nuttigen van alcohol.
Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.
Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?
Doorgaans kan men veilig reizen in Indonesië, het land is politiek stabiel maar lokale spanningen die kunnen escaleren vragen extra voorzichtigheid van de reiziger (bv in regio’s in Papoea, Sulawesi, Aceh en de Molukken). Het is aan te raden de laatste ontwikkelingen in de lokale pers (Jakarta Post, Jakarta Globe, Metro TV,..) te volgen.
Indonesië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:
Indonesië is gelegen in een seismisch actief gebied waar aardbevingen en vulkaanuitbarstingen regelmatig voorkomen. Sinds de lente van 2006 is de vulkaan Merapi, ten oosten van de Yogyakarta, terug actief geweest. Ook de Ijen (Oost – Java) is sinds 2011 geregeld gesloten voor publiek omwille van de verhoogde activiteit. Het is aangeraden zich te informeren bij de plaatselijke overheid vooraleer men een wandeling in de buurt van actieve vulkanen wil maken. Er zijn ook regelmatig aardbevingen. Een aantal zware aardbevingen vonden plaats in de loop van 2012 buiten de kusten van Sumatra. Ook in de natuurparken is het aangewezen een professionele gids te gebruiken.
Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.
Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.
Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.
Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.
Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.