Brazilië: Jaguars of the Pantanal

“Wij hebben voor de 2e keer voor All for Nature gekozen omdat het verantwoorde reizen zijn van goede kwaliteit. Ook dit keer hebben we weer 4 jaguars gezien. Geweldig!” Freek Klingeman

  • De reis is opgezet rondom de jaguar en laat u kennismaken met de mooiste natuur van Brazilië
  • Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard en met de kano
  • In de Pantanal worden de meeste jaguars gezien van Zuid-Amerika!
  • Verblijf in het Taiaman Reservaat ver buiten de gebaande paden
  • Deze manier van duurzaam toerisme draagt echt bij aan het behoud van de jaguar
  • 9 dagen, privéreis en groepsreis, vertrek juli t/m oktober, vanaf € 3995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Brazilië heeft een enorme rijkdom aan natuurschatten, ongekend op aarde. Deze 9-daagse natuurreis bezoekt de Pantanal, het grootste gras- en moerasland van de wereld. Hier treft u een uitzonderlijk grote hoeveelheid dierensoorten aan, waaronder de jaguar, tapir en kaaiman. Zelfs de illustere manenwolf wordt hier af en toe gezien. Het gebied dat u bezoekt staat bekend om zijn zeer goede jaguar ‘sightings’. Ook de variëteit aan vogels is ongekend en bovendien zijn ze gemakkelijker te zien dan in de Amazone. Hier heeft de eenzijdige cultuur van veeboerderijen plaatsgemaakt voor kleine, privé natuurbeschermingsprojecten en natuurgebieden.

Bij aankomst in Cuiaba wordt u opgewacht en naar uw lodge in de Pantanal gebracht. Ook deze ecolodge draagt bij aan natuurbescherming. U verblijft hier enkele dagen waarbij u in alle rust de omgeving kunt verkennen. U trekt er te voet, te paard en met de kano op uit en maakt kennis met dit unieke ecosysteem en haar dierenleven.jaguar spotting ©Paul Goldman, Gondwana

Vervolgens reist u door naar het Taiaman Reservaat waar u drie dagen verblijft. U verblijft hier in een kleinschalige lodge met zwembad, direct aan de Paraguayrivier. Het reservaat ligt in een uniek en ongerept gebied ver weg van de zeer drukke en toeristische Jofrerivier en hier heeft u de natuur en de jaguar echt voor uzelf alleen. (Een ‘jaguar sighting’ in het gezelschap van 15-20 andere boten vinden wij geen mooie wildlife-ervaring…) U trekt er vanaf de lodge twee keer per dag met een kleinere boot op uit op zoek naar dit bijzondere en krachtige roofdier. Uw reis draagt bij aan het Jaguar Corridor Initiative van Panthera.

Met de indrukwekkende rotsformaties in het Nationale Park Chapada dos Guimaraes sluit u deze prachtige natuurreis door de Pantanal af. U verblijft hier in een ecolodge waar ook regelmatig de manenwolf wordt gezien. Misschien heeft u geluk…

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Araras EcolodgeDe Araras Pantanal is volledig duurzaam opgezet met het doel de natuur van de Pantanal te behouden. Het bestaat uit 19 comfortabele kamers en heeft een zwembad. De lodge wordt met liefde en passie gerund door de eigenaars zelf. Een perfecte uitgangsbasis om de Pantanal te verkennen. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor. Ook in 2017 kreeg de lodge het certificaat van uitmuntendheid.

Reisperiode:
Voor de privéreis bevelen wij juli t/m oktober aan omdat dit de beste tijd is om jaguars te spotten. U kunt uw reis graag verlengen.
*Van 3 t/m 11 oktober vindt er een internationale groepsreis plaats naar de Pantanal met een bijzonder inzicht in natuurbescherming. Reissom €4695,-, meer informatie op aanvraag. U gaat o.a. op jaguarsafari bij de Caiman lodge hieronder vermeld. Of kijk bij deze groepsreis in mei met nog meer nadruk op jaguaronderzoek.

Reissom 9-daagse privéreis (bij 2 personen):
Vanaf € 3995,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht naar Cuiaba.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Brazilië heeft uiteraard nog veel meer te bieden, zoals de prachtige stranden en Rio de Janeiro. Ook de gerenommeerde Cristalino Lodge in het hart van de Amazone is vanaf Cuiaba goed bereikbaar. Wij kunnen de reis graag voor u op maat uitbreiden. Of wat dacht u van de unieke Refúgio Ecológico Caiman (behorende bij de Global Ecosphere Retreats van The Long Run) waar u op een zeer verantwoorde jaguarsafari kunt gaan: €2395,- p.p. voor 4 dagen incl. transfer vanaf Campo Grande. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).