Brazilië: Jaguars & Jaguaronderzoek

  • Deze groepsreis brengt u naar de twee beste plekken om jaguars te zien: de Pantanal en het Mamiraua reservaat
  • Ieder jaar mogen maximaal 16 mensen een paar dagen doorbrengen met de jaguaronderzoekers in Mamiraua
  • U bent één van hen en gaat met de onderzoekers op pad als zij cameravallen inspecteren en jaguars lokaliseren met zenders
  • Het Mamiraua reservaat in de Amazone heeft één van de hoogste jaguardichtheden ter wereld
  • De kans om een jaguar te zien is bijzonder groot en wie weet ziet u wel de zeldzame zwarte jaguar
  • Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard, per kano en op ‘game drive’
  • Groepsreis, 11 dagen, vertrek juni 2019, vanaf €5495,- per persoon.

Uw natuurreis in het kort: Uw reis begint in de Pantanal, het grootste gras- en moeraslandgebied ter wereld en de beste bestemming om wildlife te observeren van Zuid-Amerika. Jaguars, tapirs, reuzenotters, gordeldieren, kaaimannen en Hyacinth ara’s komen hier voor. U brengt uw dagen door in het gezelschap van ervaren natuurgidsen, die hun best doen om u het mooiste dierenleven te laten zien. U trekt er te voet op uit, met de auto of te paard. En u heeft de gelegenheid om een van de twee populaties reuzenotters te observeren als u met de kano de rivier af gaat. Uw avontuur stopt niet als de zon ondergaat, ook voor de avonden staan er ‘game drives’ en nachtwandelingen gepland. Voor het tweede gedeelte van uw reis vliegt u naar het hart van de Amazone in het noorden van Brazilië. U vaart de rivier op naar Mamiraua Sustainable Development Reserve. Dit reservaat is onderdeel van het grootste aaneengesloten beschermde regenwoud ter wereld. Hier leven de meeste jaguars per km² ter wereld en ook de zeldzame zwarte jaguar wordt hier regelmatig gezien. U verblijft hier 4 dagen in het gezelschap van gespecialiseerde jaguaronderzoekers. Ieder jaar mogen er 16 reizigers met hen mee en u kunt hier via All for Nature Travel aan deelnemen. Deze tijd van het jaar is het regenwoud overstroomt en de jaguars rest niets anders dan de dagen luierend en jagend door te brengen in de boomkruinen. Een uniek gedrag dat alleen hier is gedocumenteerd. U vaart met de boot en de kans om een jaguar te zien is aanzienlijk. Eerdere groepen zagen er hier vrijwel iedere dag één. Uiteraard biedt dat geen garantie voor de toekomst. De onderzoekers gebruiken de inkomsten uit deze reissom om het jaguaronderzoek te financieren en voorlichting te geven aan de omringende gemeenschappen om de jaguar te beschermen. Zij hebben hiervoor de Jaguar School opgericht. Vervolgens brengt u nog 5 dagen door in de Pantanal. Dit is het grootste gras- en moeraslandgebied ter wereld en de beste bestemming om wildlife te observeren van Zuid-Amerika. Jaguars, tapirs, reuzenotters, gordeldieren, kaaimannen en Hyacinth ara’s komen hier voor. Ook hier verblijft u bij een ecolodge die bijdraagt aan natuurbescherming. U trekt er te voet, te paard en met de kano op uit en maakt kennis met dit unieke ecosysteem en haar dierenleven.

uakari-lodge-amazon-brazilBijzonder overnachten op uw natuurreis Diep in het Amazonebekken ligt de drijvende Uakari lodge die is opgezet door de lokale gemeenschap van het Mamiraua reservaat. De comfortabele lodge bestaat uit 10 kamers die drijven op de rivier. De natuur is ongerept en rivierdolfijnen, luiaarden en vele soorten apen komen hier voor. Zij ontvingen het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor en u leest hier de ervaringen van anderen.

Reisdata 11-daagse reis: Vertrek 6, 13 en 20 juni 2019.

Reissom Internationale Groepsreis (max. 6 personen): Vanaf €5495,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. KLM heeft een hele goede verbinding, wij boeken deze vlucht graag voor u.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op. Gaat u liever op een privésafari op zoek naar de jaguar kijk dan bij deze reis: Jaguars of the Pantanal.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).