Canada: Fotoreis Beren & Zalm

“The Knight Inlet Lodge was één van de allerbeste ervaringen die wij ooit hebben opgedaan. De atmosfeer, de mensen daar, de tours, allemaal een tien!” Herman Dooren

  • Een fotografiereis naar de grizzlyberen van Brits-Columbia tijdens de zalmtrek
  • Vlieg met een watervliegtuigje de uitgestrekte wildernis in naar het langste fjord voor de kust van Canada; Knight Inlet
  • Persoonlijke begeleiding door professioneel gids en fotograaf Martin van Lokven
  • Met 50 beren in een straal van 10 km een optimale kans voor wildlife fotografie
  • Geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen
  • 6 dagen, fotografiereis 30 sept. t/m 5 okt., €3895,- p.p., ook als privéreis te boeken

Uw natuurreis in het kort:
In een afgelegen deel van Brits-Columbia, tegenover Vancouver Island, bevindt zich het leefgebied van de grizzlybeer. Hier in de Knight Inlet krabben de beren hun rug aan eeuwenoude bomen. Hier zweeft de Amerikaanse zeearend,  door de knalblauwe lucht. Hier spelen de walvissen en bruinvissen in het water van het langste fjord van Brits-Columbia.  Een tocht langs afgelegen rivieren, bossen en baaien vergroten uw kennis over het gedrag van de grizzlybeer. En laten u getuige zijn van nóg meer spectaculaire diersoorten van Noord-Amerika.Grizzlybeer jong

Deze onaangetaste natuur is het toneel voor uw fotografiereis van zes dagen.  Niet alleen grizzlyberen, maar ook orka’s of bultruggen, dolfijnen, zeearenden, bevers en zwarte beren vormen een welkome afwisseling voor uw fotokunsten. Martin van Lokven begeleidt u wat betreft fotografie, maar van de lokale gidsen ervaart en hoort u uit eerste hand welke rol natuurbescherming speelt om dit fragiele en belangrijke ecosysteem en haar charismatische bewoners te behouden voor de toekomst.

Tijdens de zalmtrek, die normaal gesproken eind augustus begint  tot en met half oktober, kunnen er meer 50 beren gezien worden in de directe omgeving van de lodge. U zult hen uitgebreid vanaf de platforms gade slaan bij het vangen van de zalm. Tussendoor trekt u er met uw groep te voet of met de kayaks op uit, gaat u met de boot op whale watching of kunt u op een speciale excursie waarbij de Amerikaanse zeearend goed kan worden gefotografeerd.

Echter ook in de andere maanden zijn er genoeg beren te zien, die zich langs de rand van de fjord te goed doen aan bessen en zeeschelpen. Indrukwekkend om de dieren van zo dichtbij te kunnen observeren. Lees hier de blog van onze Wildlife Spotter. U kunt hier vanaf mei tot en met oktober voor 2 t/m 6 nachten terecht en wij kunnen dit graag voor u inpassen in ieder reisprogramma.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Knight Inlet LodgeU overnacht op de drijvende Knight Inlet lodge die gesitueerd is in de beschutte Glendale Cove. De lodge bestaat uit 18 kamers en een restaurant en heeft al meerdere onderscheidingen verdiend op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming. Zij zetten zich ook actief in voor de ‘Stop the Hunt’ campagne. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor van wie zij het Certificaat van Uitmuntendheid kregen.

Reisdatum:
30 september t/m 5 oktober 2018
*Deze reis is van mei t/m oktober als privébouwsteen te boeken voor 2, 3, 4, 5 of 6 nachten, vanaf € 995,- p.p.. Wilt u ook de zalmtrek meemaken? Reserveer dan minimaal 9 maanden van te voren.

Reissom 6-daagse fotografiereis (min. 6-max. 8 pers.):
€3895,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, inclusief lokale vluchten vanaf Campbell River, alle maaltijden en bijdrage aan het berenonderzoek en exclusief internationale vlucht naar Vancouver en vervoer naar Campbell River (Dit kunnen wij graag voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met een verlenging).
* Eenpersoonskamertoeslag €1800,-.

Het is zeker de moeite waard om uw reis te verlengen met Vancouver of Vancouver Island. Of verleng uw reis met het Great Bear Rainforest per zeilschip. Wij werken graag een combinatie op maat voor u uit.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma. 
op of lees de blog van onze Wildlife Spotter, zij was hier weliswaar ver voor de zalmtrek.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).