Canada: Great Bear Rainforest per zeilschip

“De ongerepte natuur van het Great Bear Rainforest is werkelijk waar schitterend. We hebben zoveel dieren gezien en met de boot kom je op plaatsen waar niemand anders komt. PS: het eten was heerlijk!” Jan en Marianne Olvers

  • Ontdek het bijzondere kustregenwoud, Great Bear Rainforest, te voet, per kajak of zodiac
  • Observeer grizzly-, zwarte en de beroemde ‘spirit’- beren als zij jagen op zalm
  • Bezoek de bijzondere beeruitkijkposten gerund door lokale ‘First Nation’-stammen
  • Aanschouw walvissen, dolfijnen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters
  • Reis in exclusief gezelschap mee aan boord van een klassieke schoener
  • Onder begeleiding van vakkundige bemanning en een natuurgids
  • 9 dagen, groepsreis, vertrek augustus t/m oktober, vanaf € 4895,- p.p.


Uw natuurreis in het kort:
Tijdens deze 9-daagse spectaculaire reis ontdekt u het Great Bear Rainforest per zeilschip, een schoener voor maximaal 6 reizigers. Dit kustregenwoud strekt zich uit van het noorden van Vancouver Island tot de grens van Brits-Columbia met Alaska. Het is één van de grootste, vrijwel intacte, gematigde kustwouden die er in de wereld nog over zijn. U vliegt vanaf Vancouver naar Bella Bella waar u aan boord gaat van het schip en vooral ‘s nachts langs de kust omhoog vaart. Aan het einde van uw reis vliegt u terug vanaf Kitimat in het noorden van het Great Bear Rainforest.

Natuurreis Canada: Great Bear Rainforest per zeilschipU leert het gedrag kennen van de roofdieren die hier leven terwijl u ze observeert en vastlegt met uw camera. Ontmoet de grizzly beer, de zwarte beer en als u geluk heeft twee wel heel bijzondere ondersoorten: de ‘spirit’- beer en de kustwolf. U observeert de beren vanuit beeruitkijkposten die worden gerund door lokale ‘First Nation’-stammen, de oorspronkelijke bewoners. U maakt een grote kans om hier zowel de ‘spirit’- beer als de grizzly beer op zalm te zien jagen.

U gaat op ontdekking in mondingen van rivieren, langs beken en stromen waar zalmen uit de Stille Oceaan zich voortplanten. U gaat te voet aan land of gebruikt de zeekajaks of zodiacs. De natuurgids houdt presentaties in de avonden over het belang van gezonde populaties beren, wolven en zalmen in het Great Bear Rainforest. U krijgt ook een snelcursus zeebiologie want u zult al varend veel walvissen, dolfijnen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters zien die het hier in de kustwateren goed doen.  Iedere reiziger wordt gevraagd om een aantal uren mee te werken aan natuurbeschermingsonderzoek.

Kortom een spectaculaire en duurzame reis per zeilschip met een klein gezelschap in een fascinerende omgeving: het Great Bear Rainforest.

Natuurreis Canada: Orka's of Killer WhalesBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft op deze reis in één van de 4 cabines aan boord van de 21+ meter lange, klassieke schoener ‘Passing Cloud’ . ‘Passing Cloud’ staat bekend om haar elegante design, robuuste constructie en opmerkelijke zeileigenschappen.

Dit filmpje geeft een goede indruk van hoe uw vakantie er uit gaat zien aan boord van dit schip.

 

Reisdata 2019: (2018 is vol) 
17 augustus t/m 25 augustus                26 augustus t/m 3 september
4 september t/m 12 september             13 september t/m 21 september
22 september t/m 30 september           1 oktober t/m 9 oktober
Van 14 t/m 21 mei 2019 staat er een voorjaarstour naar het Great Bear Rainforest gepland vanaf € 3995,- p.p..

*Vraag ook naar de speciale vertrekdata voor de Haida Gwaii archipel van juni t/m augustus. De Haida Gwaii archipel is een walhalla voor natuurliefhebbers en wordt ook wel de Galapagos van het noorden genoemd, met dat verschil dat u hier vrijwel niemand anders tegen komt.

Reissom internationale groepsreis (max. 6 personen):
Vanaf € 4895,- per persoon, exclusief internationale vlucht naar Vancouver en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief de interne vlucht Vancouver-Bella Bella, alle maaltijden en excursies.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.
Het is mogelijk om langer in Brits-Columbia of op het zeilschip te blijven en wij werken daarvoor graag een voorstel op maat voor u uit. Denkt u bijvoorbeeld aan een 4-daagse extensie naar de Knight Inlet Lodge en de Spirit Bear Lodge, stuk voor stuk parels op het gebied van ongerepte natuur. Ook de internationale vluchten verzorgen wij graag.

Spirit Bear in Great Bear RainforestVoor de echte wildlife liefhebber bevelen wij de bijzondere Spirit Bear Lodge aan in het hart van het Great Bear Rainforest. Het land van de zeldzame Spirit Bear. De lodge is eigendom van de First Nation indianen en de beste tijd om Spirit of Kermode beer te zien is van augustus t/m oktober. Vanaf € 2100,- per persoon voor 4 dagen, inclusief vlucht vanaf Vancouver. Deze moet echter een jaar van te voren geboekt worden.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).