zeeleeuw Galapagos

Galápagos: Wildlife Cruise met Jo Ruxton

richtprijs 8.195,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Bezoek één van de meest bijzondere wildlife gebieden ter wereld, te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.
 • Reis met de Natural Paradise voor alleen uw selecte gezelschap van 15 personen.
 • Begeleid door Jo Ruxton, Marine Conservationist en documentairemaakster van “A Plastic Ocean”.
 • Bekijk en fotografeer de blauwvoet Jan van Gent, de galápagosreuzenschildpad, leguanen, pinguïns, roggen, haaien en fregatvogels van wel heel dichtbij.
 • Bezoek het eiland Española beroemd om zijn reuzenalbatros.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode 27 maart t/m 6 april 2022
  0/8
Alles over reis: Galápagos: Wildlife Cruise met Jo Ruxton.

Tijdens deze 12-daagse wildlife cruise heeft u de unieke mogelijkheid om samen met een natuurbeschermer in hart en nieren de betoverend mooie Galapagoseilanden te ontdekken. De natuur die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot het schrijven van de evolutietheorie!

Uw reis begint in Quito waar u twee dagen verblijft voordat u doorvliegt naar de Galapagoseilanden. Hier gaat u aan boord van het exclusief voor dit gezelschap gecharterde schip en reist u naar de meest afgelegen eilanden van de archipel; U doet zeven verschillende eilanden aan waaronder Española, waar de reuzenalbatrossen in april aan land komen om te baltsen.

Op deze reis wordt u begeleid door Jo Ruxton. Bij WWF is zij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van 4 Marine Protected Areas. Ze is 18 jaar betrokken geweest bij de BBC onderwater documentaires, waaronder Blue Planet, en is mede-oprichter van de Plastic Oceans Foundation.

Naast een bijzonder inzicht in de staat van onze oceanen zult u fantastisch dierenleven zien want op het gebied van wildlife zijn er maar weinig plekken op aarde die kunnen wedijveren met de Galapagoseilanden. Door het ontbreken van enige vorm van schuwheid zijn de nesten van de reuzenalbatros, blauwvoetgent en fregatvogel naast de paden te bewonderen. Leguanen warmen zich aan de zon op de vulkanische rotsen en duiken plots in het water. Reuzenschildpadden ziet u als grote stippen op de berghellingen liggen en lopen niet weg als u dichterbij komt. Zeeleeuwenwelpen zwemmen en spelen onderwater met snorkelaars. Hier bewondert u ook zeeschildpadden, roggen en haaien die zich mengen met  een groot scala aan kleurrijke vissen. Dit is de enige plaats ter wereld waar u soms een stapje naar achteren zult moeten zetten voor het fotograferen van een dier in het juiste perspectief!

Al reizend van eiland naar eiland krijgt u een bijzonder inzicht in de fragiele natuur van dit bijzondere ecosysteem.

Uw reis draagt bij aan het behoud van dit bijzondere gebied en een donatie van €100,- aan de Charles Darwin Foundation is bij de reissom inbegrepen. Lees hier ook de blog van onze Wildlife Spotter.

steppes, wildlife cruise, galapagos

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Vlucht Quito/Galápagos met transfers van en naar de vliegvelden
 • 2 overnachting op basis van logies/ ontbijt in Quito
 • Volledig verzorgd verblijf met alle maaltijden en excursies onder begeleiding van de beste natuurgidsen van de Galápagos gedurende 8 dagen boord
 • Niet-alcoholische dranken en lokaal bier bij de maaltijden
 • Gebruik van kajaks en snorkelspullen
 • Donatie  aan de Charles Darwin Foundation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €8195,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonscabine. Toeslag éénpersoonscabine is €5275,-. Het is mogelijk om deze toeslag te vermijden door de twee-of driepersoonscabine te delen met iemand van hetzelfde geslacht.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Quito. Deze boeken wij graag voor u.
 • Alcoholische dranken m.u.v. bier bij de maaltijden
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Entreegeld National Park Galápagos (op dit moment 100 USD, maar gaat in de toekomst omhoog)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 aankomst Quito

  Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht dat gelegen is in het hart van de koloniale oude stad van Quito.

  Quito is gelegen op een hoogte van 2.850 meter, de op een na hoogste hoofdstad in Latijns-Amerika, na La Paz in Bolivia. De stad ligt in een dramatische setting in een lange smalle vallei, met de hellingen van de Pichincha vulkaan op 4.794 meter aan de ene kant en de kloof van Machangara aan de andere kant. De oude stad is een UNESCO World Heritage Trust site met prachtige koloniale gebouwen, versierde kerken, pleinen en straten met kinderkopjes. De nieuwe stad bestaat uit brede lanen, kleurrijke parken, privéwoningen en villa’s. Quito is een levendige stad, met een keuze aan activiteiten en is een goede mix van Zuid-Amerika.

  Overnachting in Patio Andaluz in Quito, op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Verkenning Quito

  Vandaag trekt u er met de rest van de groep op uit om Quito en haar oude stad te verkennen. In de avond heeft u een kennismakingsdiner.

  Overnachting in Patio Andaluz in Quito, op basis van logies/ontbijt en inclusief diner

 3. Dag 3 Aan boord van de Natural Paradise

  Deze ochtend vliegt u naar Baltra bij Santa Cruz en gaat u aan boord van de Natural Paradise. Nadat u zich geïnstalleerd heeft vaart u door naar Eden Inlet, waar de zeeleeuwen u al opwachten om samen met hen het water te verkennen.

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

 4. Dag 4 Fernandina

  Deze dag vaart u om Isabela heen en in de middag bezoekt u Fernandina. In de ochtend verkent u de onderwaterwereld van twee grotten, waar ook regelmatig de maanvis (Mola Mola) wordt gezien.

  Fernandina is het jongste eiland van de archipel. Als u van boord stapt in Punta Espinoza moet u oppassen niet op de zeeleguanen te stappen die opgestapeld liggen om lichaamswarmte vast te houden. Dit gebied is rijk aan flora en fauna; zeeleeuwen, Galápagosaalscholvers, pinguïns, reigers en nog veel meer. Alles leeft hier naast elkaar op deze kleine punt met zijn mangrovebossen. De bekende ‘flightless cormorant” oftewel niet vliegende aalscholver heeft hier zijn broedplaats. Een stukje evolutietheorie van Charles Darwin. Door gebrek aan vijanden hadden zij het niet nodig om te kunnen vliegen en gebruiken zij hun vleugels alleen nog maar om vissen te vangen onder water.

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

 5. Dag 5 Isabela

  Gelegen in het zuiden aan de voet van de westelijke kant van Alcedo vulkaan, werd Urbina Bay in 1954 uit de zeebodem verheven. Hier gaat u van boord. Er is een grote kolonie van landleguanen, deze kolonie is gelukkig weer op sterkte gekomen dankzij de controle op de populatie wilde honden en geiten door Project Isabela. Hier heeft u ook de gelegenheid om de Alcedo vulkaanschildpad te zien in zijn natuurlijke omgeving.
  Rond de middag vaart u door naar een ander gedeelte van Isabela. U passeert Eilzabeth Bay en bezoekt Moreno Point, waar de flamingo’s de getijdewateren gebruiken om te fourageren.

 6. Dag 6 Isabela, Sierra Negra Vulkaan

  Deze dag brengt u door op het vasteland van Isabela. De indrukwekkende Sierra Negra vulkaan staat op het programma. De caldera heeft een doorsnede van 10 km en is daarmee de grootste van de Galapagos. Als u geluk heeft komt u reuzenschildpadden tegen op de berghellingen. Na de lunch verkent u het binnenland verder via de Wetland Trail. Onderweg ziet u alle vier mangrovebomen die hier voorkomen en u komt langs verschillende zeeleguanen kolonies. Als u geluk heeft ziet u wilde reuzenschildpadden grazen. De trail eindigt bij de Wall of Tears. Gebouwd door gevangenen van de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de US basis op het eiland. Uw gids geeft u graag meer uitleg…

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

 7. Dag 7 Chinese Hat

  In de nacht bent u doorgevaren naar Chinese Hat boven Santa Cruz en onder Santiago. Chinese Hat is een eiland met een 52 meter hoge vulkaankegel. Dit is een van de thuishaven van de bijzondere Galapagospinguins, de meest noordelijke pinguïnsoort ter wereld. Ook zeeleuwen en marine iguana’s hebben zich hier gesetled.  In de middag vaart u weer richting Santa Cruz en kunt u snorkelen bij de Mosquera Islets, thuisbasis van de grootste populatie zeeleeuwen op de Galapagos.

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

 8. Dag 8 Floreana Island

  Deze nacht bent u doorgevaren naar Floreana, een van de weinige bewoonde eilanden van deze archipel. U zult kennis maken met de rijke geschiedenis en de intriges tussen de verschillende families. Zeeschildpadden leggen hun eieren in de duinen en zeeleeuwen bewaken het strand. Onder water kunt u hier ook groene zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen, gouden roggen, kleine haaien en mooie papegaaivissen zien. Aan land kunt u ogenschouw houden naar bruine pelikanen Darwin vinken, Galápagosduiven, spotlijsters en flamingo’s, die hier hun broedkolonie hebben in de binnenlanden. Een hike naar de flamingo’s en snorkelen in de ondergelopen vulkaankrater, Devils Crowne staan op het programma. Ook vaart u door naar Post Office Bay, hier vindt u nog een bijzonder postkantoor dat dateert uit de 16/17e eeuw, de tijd van walvisvaarders en piraten…..

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

 9. Dag 9 Espanola

  In de nacht bent u doorgevaren naar Espanola. Espanola staat bekend aan zijn enorme rijkdom aan diersoorten die alleen voorkomen op de Galápagoseilanden (endemisch). De zeeleguanen hebben hier ook een opvallend kleurenpatroon. Van april tot december komen hier de albatrossen aan land om te baltsen en broeden voordat ze weer voor een half jaar de zee opgaan. U komt ze ongetwijfeld vaker op zee tegen, maar dit is echt het enige eiland waar ze aan land komen. Albatrossen vormen een paar voor het leven en het is fantastisch om te observeren hoe de ‘huwelijksbanden’ weer worden aangehaald.

  Na de lunch heeft u een natte landing op Gardner Bay. Uitgestrekte zandstranden kunnen te voet worden ontdekt.

  Verblijf Natural Paradise o.b.v. volpension

   

 10. Dag 10 San Cristobal en vlucht terug naar Guayaquil

  Intussen is het schip doorgevaren naar San Cristobal. Als er tijd is gaat u nog een keer aan land bij Lobos Island voordat u door rijdt naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Guayaquil. Hier heeft u nog een overnachting in de buurt van de luchthaven voordat u terugvliegt naar huis.

   

 11. Dag 11 Terug naar huis

  Transfer terug naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland of Belgie. Einde van deze spectaculaire natuurreis.

Zeeleeuw Galapagos, Jonathan Green
reuzenalbatros-galapagos-islands
marine-iguana Galapagos
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Gedurende 8 dagen blijft u aan boord van het kleinschalige schip de Natural Paradise:

Galapagos, Jonathan Green, wildlife cruise galapagos

 

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden.

De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt.

Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Voor een goede voorbereiding op de Galápagoseilanden vragen wij u om ook de apart meegestuurde Galápagos Explorer Guide goed door te nemen.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Onze agent in Ecuador is ook lid van de organisatie Travelers Against Plastic.

De Galapagos is een plasticvrije zone en u wordt gevraagd geen plastic zakjes en flessen mee te nemen.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ’s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. ‘Anti-Fog’ spray voor de cameralens is geen overbodige luxe, evenals een waterdichte cameratas met Silica gelzakjes om het vocht op te nemen. Laat de camera 2-3 minuten in de zon staan om het vocht eruit te halen.

De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat u de reis boekt contact op met uw huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

 

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.
Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen. Houdt u er ook rekening mee dat u geen verse producten mag meenemen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten