India: Brahmaputra Wildlife Cruise

“Ongelofelijk dat India zo rijk is aan wildlife. Mijn eerste tijger in de vrije natuur zag ik met All for Nature Travel in Kaziranga National Park.” Stefanie Boomsma

  • Reis in een kleine groep en per boot door het wildrijke noordoosten van India in de deelstaat Assam
  • Maak kennis met de Big 5 van India en draag bij aan het behoud van deze dierenrijkdom
  • Met een hele grote kans om de Ganges rivierdolfijn te zien terwijl u 3 nachten verblijft op de machtige Brahmaputra rivier
  • Bezoek 3 verschillende nationale parken: Manas, Probitora en Kaziranga
  • Groepsreis 8 dagen, vertrek 17 december, 14 januari en 8 april, vanaf € 2150,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze internationale wildlifereis neemt u mee naar de wildrijke gebieden van Noordoost India, onderaan de laatste uitlopers van de Himalaya. U bezoekt 3 nationale parken, gaat op game drives of trekt er te voet op uit. De Aziatische olifant en de Indiase neushoorn staan in ieder geval op het programma. Tiger spotting at KazirangaOok de wilde Aziatische buffel, lippenbeer en de luipaard komen hier voor. Ook bezoekt u het tijgerreservaat Kaziranga met de hoogste dichtheid aan tijgers van India. Minder vaak gezien, maar niet minder spectaculair zijn de grote neushoornvogels en de Hoolock gibbon, de enige primatensoort van India. Ook verblijft u 3 nachten aan boord van een `cruise´-boot tijdens een tocht over de machtige Brahmaputra. Hier is de Ganges rivierdolfijn een vaak geziene diersoort.

Uw reis begint in Guwahati van waaruit u per auto doorreist naar Manas National Park. Grenzend aan de Himalaya van Bhutan, is dit park een Project Tiger Reserve en behuisd het de meeste bedreigde diersoorten van India. Hier verblijft u 2 nachten in een kleinschalige, maar zeer eenvoudige lodge terwijl u er op uit trekt. Rhino´s on safariU reist weer terug naar Guwahati waar u aan boord gaat van de Charaidew en in 4 dagen afzakt naar het Probitora Wildlife Sanctuary waar de Indische- of pantserneushoorn vrijwel gegarandeerd is. Vervolgens verblijft u twee dagen in het beroemde Kaziranga National Park. Dit park bestaat voornamelijk uit moerasgebied dat de meeste tijd van het jaar is overstroomd. In de droge periode doen 500 verschillende diersoorten zich hier tegoed aan de voedselrijkdom.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Charaidew cruiseDe Charaidew is een oude passagiersboot die enkele jaren geleden is omgebouwd tot kleinschalige `cruise´-boot met 12 tweepersoosncabines. De cabines zijn eenvoudig ingericht, maar de service en eten aan boord van dit schip maken dit tot een perfecte uitgangsbasis om de omgeving van de machtige Brahmaputra te ontdekken. U verblijft hier 3 nachten aan boord met excursies tussendoor. Vergeet u ook geen uitkijk te houden naar de zwaar bedreigde Ganges rivierdolfijn, die hier regelmatig wordt gespot.

Vertrek internationale groepsreis (max. 20 personen):
17 december t/m 24 december 2017
14 januari t/m 21 januari 2018
8 april t/m 15 april 2018

Reissom: 
Vanaf € 2150,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht naar Guwahati via Delhi. Inclusief alle maaltijden, transfer, park fee´s, activiteiten en Engelstalige natuurgids. Ook een donatie aan TOFTigers is bij de reissom inbegrepen.

Vraag hier naar het uitgebreide dagprogramma.

Deze reis is perfect te combineren met andere delen van India, zoals de Ultieme Tijgersafari of Tijgers, Leeuwen § Luipaarden. Reist u liever op een iets luxer niveau met een grote zekerheid op het zien van de tijger. Kijk dan bij India: Big 5 safari.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).