Leeuw Gir met dank aan Soar

India: Groepsreis Tijgers & de Aziatische Leeuw

richtprijs 4.495,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op zoek naar tijgers, luipaarden en Aziatische leeuwen in India.
 • U gaat 11 keer op ‘game drive’ en de kans om de tijger en de leeuw ook daadwerkelijk te zien is optimaal.
 • Verblijf 4 dagen in Kanha NP, het mooiste park in de tijgerstaat van India.
 • Ga op zoek naar de Indische wolf en gracieuze ‘black bucks’ in Velavadar NP
 • Sluit de reis af met Gir National Park in Gujarat (India) voor de Aziatische leeuw.
 • Alle ‘game drives’ doet u met max. 4 deelnemers per jeep voor optimale fotografie.
 • Combineer deze groepsreis met onze reis naar de sneeuwluipaard van 7 t/m 17 febr. 2023.
 • Komen deze data u niet uit kijk dan naar de privéreis Tijgers, Leeuwen & Luipaarden.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Groepsreis
 • Reisperiode 17 t/m 27 febr. 2023, nog 1 plek vrij, vertrek gegarandeerd
Alles over reis: India: Groepsreis Tijgers & de Aziatische Leeuw.

Deze exclusieve safari is gericht op de grote katten die India rijk is en biedt u de grootste kans om de tijger, leeuw en de luipaard te zien op één reis. Iedere natuurliefhebber weet dat India het enige land ter wereld is waar u tijgers op een safari kunt observeren in het wild. Weinig mensen weten dat India ook het leefgebied is van de laatste 600 Aziatische leeuwen.

De Aziatische leeuw is een andere soort dan de Afrikaanse leeuw omdat het DNA zich onderscheidt. De Aziatische leeuw komt alleen voor in de provincie Gujarat en is sinds begin 1900 beschermd. Dankzij natuurbescherming en de inkomsten uit duurzaam toerisme leeft hier nu weer een levensvatbare populatie die regelmatig op ‘game drives’ wordt gezien. Naast de leeuw heeft Gir National Park ook een gezonde populatie Aziatische luipaarden. Ook deze soort onderscheidt zich wat betreft het DNA van zijn Afrikaanse broer en ook de Aziatische luipaard wordt hier vaak ‘gespot’.

Uw reis begint echter in Madhya Pradesh, de tijgerstaat van India. U gaat zes keer op safari in Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. De vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes vormen ideale prooi voor de koning van de jungle, de tijger. Ook kunt u hier de lippenbeer, de luipaard, de gaur (wild rund) en de dhole (Indiase wilde hond) tegenkomen…

Vervolgens reist u via Ahmedabad door Velavadar National Park waar gezonde populaties ‘black bucks’, gracieuze gazellen met spiraalvormige horens, zorg dragen voor het voortbestaan van de Indische wolf. Ook de gestreepte hyena wordt hier nog regelmatig gezien. De moerasgebieden van Gujarat staan ook bekend om hun vele soorten vogels, zowel endemische als migrerende soorten komen hier voor. U gaat hier in de middag en ochtend op safari voordat u doorreist naar het hierboven besproken Gir NP, voor de Aziatische leeuw.

Combineer deze groepsreis met onze reis naar de sneeuwluipaard van 7 t/m 17 febr. 2023.

leeuw safari India

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Engelstalige reisbegeleiding door ex-ranger en natuurgids Manisha Rajput
 • Binnenlandse vluchten
 • Privé Transfers in airconditioned van
 • Alle maaltijden en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma met 11 ‘game drives’. Alle ‘game drives’ doet u met max. 4 deelnemers per jeep voor optimale fotografie.
 • 10 overnachtingen op 3-4 sterren niveau in een tweepersoonskamer met alle maaltijden zoals vermeld.
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4495,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag €900,-. Max. 10 en min. 6 personen.

ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Mumbai. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Mumbai

  Bij uw aankomst op de internationale luchthaven van Mumbai wordt u door onze gids naar uw hotel gebracht. Mumbai vroeger bekend als Bombay is de grootste stad van India en de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra. U verblijft in de buurt van de luchthaven op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Vlucht Raipur en transfer naar Kanha NP

  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Raipur op weg naar Kanha National Park. U verblijft de komende 3 nachten in Kanha Jungle Lodge op basis van volpension inclusief activiteiten. U verblijft in een van de 18 huisjes verdeeld over het terrein aan de rivier. Zij zijn in het bezit van het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

  Kanha National Park
  Nabij het Chhota Nagpur plateau ligt het Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen. Door de vele herten die grazen op de uitgestrekte groene grasvlaktes met op de achtergrond de majestueuze salbomen wordt Kanha zelfs de Ngorongoro van India genoemd. Dit park is opgezet voor het behoud van twee beschermde diersoorten; de tijger en het barasingha hert. Kanha staat bekend om dit majestueuze hert dat met uitsterven bedreigd werd en hier nu in grote getale voorkomt. Een opmerkelijk succesverhaal voor het behoud van de biodiversiteit in Kanha National Park.
  Samen met de grasweides en ravijnen van Kanha biedt het park onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals het luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond. Het ‘eeuwige’ water stroomt door het park in beekjes en riviertjes en voorziet daarmee het park en de dieren van de behoefte aan water; zelfs gedurende de hete zomers. U heeft de kans om vele andere bijzondere diersoorten te spotten, zoals het axishert en de gaur of Indische bizon. Kanha National Park biedt een grote variatie aan dieren; u zult niets tekort komen.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge voor vier nachten en gaat zes keer op een uitgebreide gamedrive op zoek naar de tijger.

 3. Dag 3 Op zoek naar de tijger

  De komende 3 dagen gaat u in totaal 6 keer op gamedrive in Kanha National Park.
  ’s Ochtends vroeg wordt u gewekt voor een kopje koffie of thee. U kunt heerlijk genieten van het aanbreken van de dag. Een natuurexpert uit de omgeving en een gids van Kanha National Park nemen u mee op safari.

  De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de tijger en andere wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Onze rangers zijn getraind en zullen aan de hand van sporen en geluiden zeker hun best doen om een tijger voor u te vinden. Vergeet u echter niet om vooral ook oog te hebben voor de rest van de natuur en haar dierenleven.

  Na de ochtendsafari kunt u genieten van een picknick ontbijt in de jungle. Vervolgens gaat u terug naar uw lodge om bij te komen van deze enerverende ochtend. Aan het einde van de middag gaat u weer op game drive. Het is bijzonder om op te merken dat de dieren actiever worden in het mooie schemerlicht.

  U verblijft in Kanha Jungle Lodge o.b.v. volpension incl. ochtend- en middagsafari

   

 4. Dag 4 en 5 Op zoek naar de tijger

  Zie beschrijving dag 3.

 5. Dag 6 Door naar Ahmedabad

  Na het ontbijt volgt u uw sporen terug naar Raipur en vliegt u door naar Ahmedabad. U heeft hier nog een overnachting in een comfortabel stadshotel o.b.v. volpension voordat u de volgende dag doorreist naar Velavadar NP.

 6. Dag 7 Velavadar NP

  Vandaag rijdt u in ongeveer 3 uur door naar Velavadar National Park, dat bekend staat om zijn uitgestrekte graslanden met Black bucks oftewel zwarte bokken, en Indische wolven in het gevolg…..

  Deze middag en de volgende ochtend gaat u hier op safari met uw gids op zoek naar de gracieuze gazellen: De black bucks zijn de snelste antilopen van het Indische Subcontinent en de mannetjes zien er schitterend uit met hun spiraalgevormde horens. Ook vele soorten vogels, vossen, jakhalzen en de Indische wolven bevolken de grasvlaktes.

  Verblijf Black Buck Safari Lodge o.b.v volpension.

 7. Dag 8 Door naar Gir National Park

  Deze ochtend staat nog een safari in Velavadar op het programma voordat u verder rijdt naar Gir National Park. Dit is 4-5 uur rijden. Weinig mensen weten dat India ook het leefgebied is van de laatste 600 Aziatische leeuwen.

  Ruig, bruin en droog is het landschap van Gir in het zuiden van de staat Gujarat. Het wordt vaak vergeleken met het droge landschap van Afrika en het is dan ook de laatste bastion van de Aziatische leeuw. De Aziatische leeuw is een andere soort dan de Afrikaanse leeuw omdat het DNA zich onderscheidt. De Aziatische leeuw komt alleen voor in de provincie Gujarat en is sinds begin 1900 beschermd. Dankzij natuurbescherming en de inkomsten uit duurzaam toerisme leeft hier nu weer een levensvatbare populatie van 600 exemplaren die regelmatig op ‘game drives’ worden gezien.

  Naast de leeuw heeft Gir National Park ook een gezonde populatie Aziatische luipaarden. Ook deze soort onderscheidt zich wat betreft het DNA van zijn Afrikaanse broer en ook de Aziatische luipaard wordt hier vaak ‘gespot’. Ook andere roofdieren als de hyena, jakhals en de wolf komen hier voor. Als u op safari gaat moet u niet vreemd opkijken van de mensen van de Maldhari stam die hier zonder problemen hun vee laten grazen. Maldhari betekent ‘eigenaar van dieren’ en deze kleurrijke, nomadische stam leeft al duizenden jaren samen met de leeuwen -met wederzijds respect. Ook de rangers bewaken de leeuwen te voet, iets dat in Afrika een dodelijke afloop heeft….

  Verblijf bij The Fern in Gir op basis van volpension.

 8. Dag 9 Aziatische leeuwen in Gir National Park

  Als de zon op komt trekt u er op uit voor uw eerste safari.  In de loop van de ochtend komt u weer terug bij het kamp en kunt u relaxen en bijkomen van uw safari. Na de lunch trekt u er om 15:00 uur weer op uit voor uw middagsafari. U zult versteld staan van de menselijke activiteit die de leeuwen accepteren…

  Verblijf bij The Fern Gir op basis van volpension inclusief twee game drives.

 9. Dag 10 Ochtendsafari in Gir en vlucht terug naar Mumbai

  Deze ochtend heeft u nog een laatste kans om de leeuwen te zien op uw safari. Na het ontbijt volgt u uw weg terug naar Rajkot voor uw vlucht naar Mumbai. Hier heeft u nog een laatste overnachting voordat uw internationale vlucht vertrekt.

  Wij hopen dat u terug kijkt op een mooie reis!

 10. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard ook mogelijk om nog een dag langer in Mumbai te blijven en de cultuur van India op te snuiven of uw verblijf te verlengen met een ander park of culturele hoogtepunten zoals de Taj Mahal en de roze stad Jaipur.

  Wilt u in alle rust nagenieten? Kies dan voor een verblijf aan de kust bij Kerala in het 4-sterren Marari Beach.

  Of combineer deze groepsreis met onze reis naar de sneeuwluipaard van 7 t/m 17 febr. 2023.

Tijger met dank aan Dhr. Stam
Black buck
Leeuwin in Gir NP © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Kanha Jungle Lodge in Kanha National Park

Kanha Jungle Lodge, tijgersafari lodge

 

The Fern lodge in Gir National Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!
 • Het meenemen van uw mobiele telefoon is niet toegestaan als u op safari gaat in Tadoba. Deze laat u achter in het kamp.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten